Baykar tarafından tamamen öz kaynaklarla, milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar KIZILELMA, test ve eğitim sürecinde yeni bir aşamayı daha geride bıraktı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan KIZILELMA, planlanan eğitim uçuşunu başarıyla tamamladı.

AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalandı

Bayraktar KIZILELMA, Baykar’ın Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yürütülen çalışmalar kapsamında piste çıktı. Gerçekleştirilen eğitim uçuşunda, uçağın uçuş kabiliyetleri ve sistem performansları test edildi. Eğitim faaliyetlerinin belirlenen takvim doğrultusunda devam edeceği belirtildi.

ASELSAN Telefon Mu Çıkarıyor? ASELSAN Yerli Akıllı Telefon Özellikleri ve Çıkış Tarihi!
ASELSAN Telefon Mu Çıkarıyor? ASELSAN Yerli Akıllı Telefon Özellikleri ve Çıkış Tarihi!
İçeriği Görüntüle

Milli ve özgün olarak geliştirildi

Baykar’ın tamamen kendi öz kaynaklarıyla geliştirdiği Bayraktar KIZILELMA, Türkiye’nin insansız hava aracı teknolojilerinde ulaştığı seviyeyi gözler önüne seriyor. Milli insansız savaş uçağı, sahip olduğu ileri teknolojilerle geleceğin hava muharebe konseptlerinde önemli bir rol üstlenmesi hedeflenen platformlar arasında yer alıyor.

2026’nın ilk çeyreğinde envantere girmesi bekleniyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın daha önce yaptığı açıklamaya göre Bayraktar KIZILELMA’nın, 2026 yılının ilk çeyreğinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi planlanıyor. Eğitim ve test uçuşlarının, bu hedef doğrultusunda aralıksız şekilde sürdürüldüğü ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi