Başkan Büyükakın, Karamürsel’de Çilek Hasadına Katıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında yüzde 50 hibeli ekipman desteği alan üreticilerin Karamürsel Akçat Mahallesi’nde yetiştirdiği çileklerin hasadına katıldı.
Başkan Büyükakın, “Üreticimize verdiğimiz desteklerin karşılığını görmek bizleri gururlandırıyor. Emeğin değdiği her karış toprak bereketle buluşuyor. Akçat çileği sadece bir meyve değil, bölgenin kültürü ve emeğin simgesidir” dedi. Hasada AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Mecit Erdoğan, Kadın Kolları Başkanı Elif Soykan ve belediye yetkilileri de katıldı.
Proje kapsamında çiftçilere çilek bahçesi tesisi için fide, malç naylonu ve damla sulama borusu gibi malzemelerde yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor. Böylece üreticilerin maliyetleri düşürülerek verimlilik artırılıyor. Hastalıklara dayanıklı Albion çilek çeşidiyle Kocaeli’de yılda 5-7 aya kadar ürün alınabiliyor.