Başiskele Belediyesi, her mevsim sürdürdüğü doğa dostu çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki ağaçlarda mevsimlik bakım ve budama işlemlerine hız verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, soğuk havaların etkisini artırdığı bu dönemde ağaçların sağlıklı büyümesi için gerekli düzenlemeleri titizlikle yapıyor.
GENİŞ BİR ALANDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Ekipler, cadde ve sokaklar başta olmak üzere kalıcı konutlar, park ve bahçeler, yeşil alanlar ve mezarlıklarda bulunan ağaçlarda budama ve bakım faaliyetlerini sürdürüyor. Kuruyan ve tehlike oluşturan dallara ulaşabilmek için sepetli araçlar da kullanılarak güvenli bir şekilde müdahale ediliyor.

GÜVENLİK VE GELİŞİM ÖN PLANDA
Yapılan budama işlemleriyle ağaçların düzenli ve sağlıklı gelişimi desteklenirken, rüzgâr ve fırtınalı havalarda yaşanabilecek olumsuzlukların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Budamanın aynı zamanda ağaçların formunu düzenlediği, çiçeklenme oranını ve kalitesini artırdığı belirtiliyor.

BUDANAN DALLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYOR
Çalışmalar sonucu toplanan dal ve parçalar küçük bloklara ayrılarak belediye depolarında yakacak odun olarak saklanıyor. Hazırlanan odun çuvalları, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla ilçe genelinde tespit edilen dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere kış aylarında destek amacıyla dağıtılıyor.





