Bakan Bayraktar, elektrik faturalarının bir kısmı ve doğal gaz faturalarının yaklaşık yüzde 45’inin devlet tarafından karşılandığını hatırlatarak, “Vatandaşları nakdi olarak destekleyelim diyoruz. Hesaplarına belli bir miktar parayı kış aylarında yatıralım; bir enerji fonu, desteği gibi” ifadelerini kullandı.

Enerjide Bağımsızlık ve Türkiye’nin Gücü
Bayraktar, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmasıyla ekonomide de güçleneceğini belirtti. “Biz enerjide bağımsız olursak ekonomide bağımsız ve güçlü olacağız. Türkiye ekonomisi daha güçlü olduğunda hepimizin kalkınması açısından daha iyi olacak ve ülkemiz, bu bölgelerde dünyada söz sahibi bir ülke haline gelecek” dedi.
Bakan, bölgedeki risklere de dikkat çekerek, “Hemen yanı başımızda komşumuz İran, sıcak çatışma riski taşıyan bir süreçten geçiyor. Türkiye olarak her açıdan çok daha güçlü olmalıyız. Ekonomi, savunma ve siyaset alanında güçlü olmalı, bunun için liderliğe ve birlik beraberliğe ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Yeni Dönemde Nakdi Destek
Bayraktar, ihtiyaç sahibi vatandaşların desteklenmesinin öncelikli olduğunu belirterek, “Vatandaşları nakdi olarak destekleyelim diyoruz. Hesaplarına belli bir miktar parayı kış aylarında yatıralım, ihtiyacı olmayanları çıkaralım, gerçek ihtiyaç sahibine daha fazla verelim” dedi.





