Beşiktaş  sahasında galibiyet hedefliyor
Beşiktaş sahasında galibiyet hedefliyor
İçeriği Görüntüle

A Milli Futbol Takımımızın Kocaeli Stadyumu’nda Gürcistan’ı 4-1 mağlup ettiği mücadele, sadece skoruyla değil, yarattığı atmosferle de iz bıraktı. Maçı tribünden takip eden İzmitli teknik direktör Aykut Okan, karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunarak hem milli takımın performansını hem de taraftar desteğini övgüyle anlattı.

Okan, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Milli takımımızı kendi şehrimizde izlemek hem özel hem de gurur vericiydi. İlk yarıda harika bir oyun izledik, sonunda da net bir galibiyet aldık. Kocaeli’ye bu coşkuyu yaşattıkları için tüm takımı kutluyorum” dedi.

“65 Dakika Baskı, Geriye Yaslanmayan Bir Takım”

Maçın teknik analizine de değinen Aykut Okan, milli takımın oyunu erken domine ettiğini vurguladı:

“Üçüncü bölgede rakibe yoğun baskıyla başladık. Kerem Aktürkoğlu, topsuz alanda müthiş efor sarf etti. Gürcistan geriden oyun kuramadı, uzun toplara yönelmek zorunda kaldı. Bu topların çoğunu da kazandık.”

Okan, takımın ilk 65 dakikada yüksek tempoyla oynadığını, son bölümde ise yorulmaya bağlı olarak kontrolü bir miktar rakibe bıraktığını belirtti:

“Son 25 dakikada Gürcistan üzerimize geldi, bir gol de buldular ama maçın geneline baktığımızda kötü oynayan bir oyuncumuz yoktu.”

“Kenan Yıldız’a Hayran Kaldım”

Milli oyuncuların bireysel performanslarına da değinen Okan, Kenan Yıldız’a özel bir parantez açtı:

“Kenan Yıldız sanki topla dans ediyor. Allah nazarlardan saklasın. Messi ve Ronaldo gibi gelecekte Ballon d’Or ödülüne aday olacağına ve kazanabileceğine inanıyorum.”

Okan, ayrıca Merih Demiral’ın iki gollük performansını, Hakan Çalhanoğlu’nun liderliğini ve defans hattının genel uyumunu da başarılı bulduğunu dile getirdi.
Arda Güler’in ise bu maçta beklentilerin biraz gerisinde kaldığını ifade etti, ancak bunun bir maçlık dalgalanma olduğunu vurguladı.

“Kocaeli’ye Daha Fazla Milli Maç Verilmeli”

Maç atmosferine değinirken duygu dolu anlar yaşadığını aktaran Okan, “Tüylerimizi diken diken eden koreografi, tribünlerin enerjisi, stadyumun coşkusu tarifsizdi” dedi.

Son olarak Kocaelililerin milli maça olan ilgisinin altını çizen deneyimli teknik adam, “Dün gece Kocaeli adına unutulmazdı. Tadı damağımızda kaldı. Dilerim Kocaeli’miz bundan sonra da A Milli Takım maçlarına ev sahipliği yapar” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi