Başsavcılık koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, belediyedeki ihale, imar ve iskân işlemlerinde sistematik usulsüzlükler yapıldığı iddiaları üzerine düğmeye basıldı. 17 Nisan tarihinde 45 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, belediye üst yönetimi ve teknik birim müdürleri tek tek gözaltına alınırken, adreslerde bulunan çok sayıda dijital materyale el konuldu.
Ataşehir Belediyesi Kimler Gözaltına Alındı
Gözaltına alınan 18 isim arasında; Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Oğuz Kaya ve Orhan Aydoğdu, Mali İşler Müdürü Mürteza Kutluk ve Özel Kalem Müdürü Alpay Arslan bulunuyor. Ayrıca yapı, ruhsat ve imar birimlerinden sorumlu müdürler Aysun Gökçen, Basri Onur Dedetaş, Nimet Karademir, Gülbin Ergünay ve Ezgi Nur Yılmaz ile bazı belediye çalışanları, mimarlar ve rüşvet çarkına dahil olduğu iddia edilen firma sahipleri de emniyete götürüldü.
Sağlık Kontrolleri Başladı
Gözaltına alınan 18 kişiden 5’i, emniyetteki sorgu öncesi sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastaneye sevk edilenler arasında Özel Kalem Müdürü Alpay Arslan, Zabıta Müdürü Mehmet Yılmaz ve Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın kayınbiraderi olan Ruhsat ve Denetim Müdürü Basri Dedetaş’ın da bulunduğu öğrenildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturmanın derinleşerek devam etmesi bekleniyor.





