Yeni Parti Kocaeli İl Örgütü’nün 1. Olağan İl Kongresi, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kurucu İl Başkanı Erdem Arcan’ın tek aday olarak katıldığı kongrede 637 delege oy kullanma hakkına sahipti. Divan başkanlığı koltuğunda ise İstanbul Milletvekili Ali Gökçek vardı. Kongrede yaptığı konuşmada hem parti içindeki seçim sürecine hem de ülke gündemine değindi Gökçek.
Kongreye Kocaeli milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı ve Mühip Kanko, eski TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, önceki dönem il başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
“10 BİNİN ÜZERİNDE OYLA İL BAŞKANIMIZI SEÇTİK”
Konuşmasına parti örgütünün bir hafta önce gerçekleştirdiği ön seçimden söz ederek başlayan Gökçek, üyelerin sandığa gösterdiği ilgiyi değerlendirdi. İl başkanının 10 bini aşkın oyla belirlendiğini söyleyen Gökçek, bu katılımın partideki heyecanı ortaya koyduğunu ifade etti.
Gökçek, “Geçen hafta çok güzel bir ön seçim atlattık. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. 10 binin üzerinde oyla il başkanımızı seçtik. Bu umudumuzun ve heyecanımızın sandıklara yansıdığını görmek bizleri çok mutlu etti” dedi.
KANDIRA CEZAEVİ'NDEKİ MURAT AĞIREL İÇİN ÇAĞRI
Konuşmasının devamında gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren Gökçek, özellikle Halk TV’ye yönelik operasyonun ardından yaşanan gelişmeleri eleştirdi.
Kocaeli’ye önceki gelişinden bu yana iki gazetecinin daha tutuklandığını belirten Gökçek, “Artık ülkemizde her haftaya iki gazeteci tutuklaması düşüyor. Geldiğimiz nokta bu” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Ardından Kandıra Cezaevi’nde bulunduğunu belirttiği gazeteci Murat Ağırel’e değindi. Kongre salonundaki partililere doğrudan seslenen Gökçek, “Geçen haftadan bugüne Kandıra Cezaevi’nde bir misafiriniz daha arttı. Murat Ağırel. Onu size emanet ediyorum” dedi.
FON İDDİALARI ÜZERİNDEN İKTİDARI ELEŞTİRDİ
Gökçek’in gündeminde kamuoyunda tartışılan fon iddiaları da vardı. Yaşananları “fon vurgunu” olarak nitelendiren Gökçek, milyonlarca kişinin mağdur edildiğini öne sürdü.
Gerçekleştirilen operasyonların, söz konusu iddiaların ve Ekrem İmamoğlu’nun savunmasının kamuoyuna ulaşmasını engelleme amacı taşıdığını savundu.
“DİVAN BAŞKANLIĞI YAPMAKTAN ONUR DUYUYORUM”
Kongrede kendisine verilen görevden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Ali Gökçek, “Yeni Partimizin Kocaeli İl Kongresinin divan başkanlığını sizlerin onayı ile yapmaktan onur ve gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.





