Son Dakika Haberi.... AFAD, Erzincan’ın Kemah ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı.

Kemah Saat 14.16’da 4,9’luk Depremle Sarsıldı

Erzincan’ın Kemah ilçesinde 6 Şubat 2026 tarihinde saat 14.16’da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 4,52 kilometre derinliğinde oluştuğu bildirildi.

Depremin merkez üssünün 39.70694 kuzey enlemi ile 38.84639 doğu boylamı koordinatlarında yer aldığı açıklandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depreme ilişkin teknik verileri kamuoyuyla paylaştı.

Saha Tarama Çalışmaları Sürüyor

AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından bölgede saha taramalarının başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Erzincan’ın Kemah ilçesinde saat 14.16’da meydana gelen ve Tunceli, Gümüşhane, Elazığ ile Bayburt’ta da hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından, şu ana kadar olumsuz bir duruma rastlanmamıştır. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Galatasaray’dan 8 Sosyal Medya Hesabı Hakkında Suç Duyurusu!
Galatasaray’dan 8 Sosyal Medya Hesabı Hakkında Suç Duyurusu!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi