Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, kamuoyunda gündeme gelen Atatürk Anıtı’nın taşınacağı yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükgöz, anıtın taşınmasının tamamen teknik zorunluluklardan kaynaklandığını belirterek, işlemin geçici nitelikte olacağını vurguladı.

“Metro Çalışmalarıyla Proje Alanı İçinde Kaldı”
Büyükgöz, metro inşaat sürecinin başlamasıyla birlikte Atatürk Anıtı’nın teknik olarak proje alanı içinde kaldığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Metro çalışmaları başlamadan önce Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan yer altı çarşısı projesinin bulunduğu alan içerisinde yer alıyordu. Metro inşaat sürecinin başlamasıyla birlikte anıt, teknik olarak proje alanı içinde kalmıştır. Gelinen noktada tamamen teknik zorunluluklar nedeniyle Atatürk Anıtı’nın geçici olarak taşınması kaçınılmaz hale gelmiştir.”
“Geçici Süreyle Kaymakamlık Tören Alanına Nakledilecek”
Taşıma işleminin geçici olduğunu özellikle vurgulayan Başkan Büyükgöz, anıtın yeni kaymakamlık binasının tören alanına taşınacağını belirterek şunları söyledi:
“Bu taşıma işlemi geçici nitelikte olup Atatürk Anıtı herhangi bir yere değil geçici süreyle yeni kaymakamlık binasının tören alanına nakledilecektir. Bunun temel sebebi; bu alanın resmi törenlerin icrasına uygun olmasıdır. Bu tercih, tamamen kamusal düzen ve devlet geleneğine uygunluk çerçevesinde yapılmıştır.”
“Proje Bitince Yeniden Mevcut Yerine Taşınacak”
Açıklamasında Atatürk’ün millet için ortak değer olduğuna vurgu yapan Başkan Büyükgöz, kararların hassasiyet ve hukuki sorumluluk bilinciyle alındığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Atatürk; milletimizin ortak değeridir. Atatürk Anıtı’na yönelik alınan tüm kararlar; saygı, hassasiyet ve hukuki sorumluluk bilinciyle şekillenmektedir. Söz konusu anıt, projenin tamamlanmasıyla mevcut yerine yeniden taşınacaktır.”




