Yalova, bu yıl anlamlı bir spor etkinliğine ev sahipliği yapıyor. 9-12 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenen Women’s Camp, farklı ülkelerden gelen bedensel engelli kadın futbolcuları bir araya getiriyor. Ukrayna, İngiltere, Almanya, Polonya, ABD, Kolombiya, Angola, Kenya ve Türkiye’den toplam 45 sporcunun katıldığı kamp, kadın futbolunun gelişimini desteklerken aynı zamanda sporun birleştirici gücünü de ön plana çıkarıyor.
Türkiye’den 8 sporcu katılıyor
Bu uluslararası organizasyonda Türkiye’yi 8 kadın futbolcu temsil ediyor. Sporcular, hem ülkemizi başarıyla temsil etmenin hem de engelleri aşarak sahada yer almanın gururunu yaşıyor. Women’s Camp, yalnızca bir futbol etkinliği olmanın ötesinde, kadınların sporda eşit temsiline ve engelli bireylerin spor yoluyla güçlenmesine dikkat çekiyor.
“Bu kamp dostluk ve dayanışma açısından da çok değerli”
Antrenör Kelis Johana Peduzine Vargas, kamp süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Burada farklı ülkelerden gelen sporcularla birlikte çalışmak hepimiz için büyük bir deneyim. Türk sporcuların disiplinleri, mücadele güçleri ve takım ruhları beni çok etkiledi. Bu kamp, sadece futbol değil, dostluk ve dayanışma açısından da çok değerli bir fırsat” dedi.
Kadın futbolunun geleceğine umut
Women’s Camp, yalnızca sporculara değil, genç kadınlara da ilham kaynağı olmayı amaçlıyor. Organizasyon boyunca yapılacak atölyeler, antrenmanlar ve paylaşım etkinlikleriyle katılımcıların hem fiziksel hem de sosyal yönden gelişimine katkı sağlanıyor. Kamp, Yalova’nın spor turizmi açısından da dikkat çeken etkinliklerinden biri haline geldi.