Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir grup emekli, renkli ve ses sistemleriyle donatılmış bisikletleriyle şehri turluyor. Her gün sokaklarda spor yaparak gezintiye çıkan grup, müzikle şehre neşe katıyor. Aralarından biri olan Kadir Volkan Demirtaş (56), bisikletini ışıklarla süsleyerek dikkatleri üzerine çekiyor. "Bize 'yürüyen disko' diyorlar," diyen Demirtaş, çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü belirtiyor. Teknolojinin gelişmesiyle bisikletine ses sistemi ekleyebildiklerini ve sokaklarda müzik yayını yapabildiklerini ifade ediyor.
Emekli olduğu için günün her saati bisiklet sürebilen Demirtaş, "Adapazarı'na kadar gittim. İnsanlar bize imrenerek bakıyor. Bir gün polis memuru durdurmuştu, ceza beklerken 'Müzik ne oldu? Müzik açsana' dedi," şeklinde gülerek anısını paylaşıyor. Bisikletinin güvenliğini artıran Demirtaş, trafikte görünürlüğün önemini vurguluyor.
Soner Kara (45) ise bisiklet sürerken özellikle çocuklardan yoğun ilgi gördüğünü belirtiyor. "Ağlayan çocuklar beni görünce susuyor, ilgilenmeye başlıyor. İnsanların yüzü değişiyor," diyen Kara, özellikle yaz akşamlarında bisiklet sürmekten büyük keyif aldığını ekliyor.
Kocaeli Bisiklet Kulübü'nde 1974 yılında bisiklet sporuna başlayan Süleyman Aras (67), haftada 3-4 gün antrenman yaparak bisikleti tutku haline getirmiş. "Bisiklet sadece bir spor değil, hayatın ta kendisidir," diyen Aras, insanlara bisiklet sürmeyi ve hareketi tavsiye ediyor.