Kocaeli, Türk Dünyası’nın eğitim vizyonuna ev sahipliği yaptı. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan’dan gelen eğitimciler, Türk Dünyası Eğitim Çalıştayı kapsamında bir araya geldi.
REHA Eğitim Kurumu ve Uluslararası Türkeli Teşkilatı öncülüğünde, Azerbaycan Haydar Aliyev adına gerçekleştirilen çalıştay, Kocaeli’de yoğun katılımla düzenlendi. Etkinlik, Türk Dünyası’nın eğitimde birlik oluşturma çabalarına yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor.
Çalıştaya MEF Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi de destek verdi. Türkiye’nin farklı şehirlerinde hayata geçirilen etkinliğin Kocaeli ayağında, katılımcılar ortak gelecek ve kültürel bütünleşme için eğitim ve dil birliğinin önemini vurguladı.
Katılımcılar, “Türk Dünyasının geleceği, ortak eğitim ve dil birliğinden geçmektedir” mesajını hep birlikte dile getirdi.