Gebze Mustafapaşa Mahallesi'ndeki yerel kaynaklardan ve öğrenci velilerinden gazetemize ulaşan çarpıcı iddialar ve saha detayları şu şekildedir:
Kamu Malına ve Doğaya Zarar: Akşam saatlerinden sonra okulun korunaklı alanlarını ve kör noktalarını fırsat bilen bazı şahısların, okul bahçesine sızdığı iddia edildi. Şahısların uyuşturucu madde kullanımı sonrası okul camlarına, kapılarına ve en acısı bahçede yıllardır duran ağaçlara zarar vererek çevre kirliliği yarattığı belirtiliyor.
Mahallede Güvenlik Endişesi: Şüpheli şahısların çevreye saldırma eğiliminde olması nedeniyle, çevre binalarda oturan vatandaşların hedef olmamak veya misillemeye maruz kalmamak adına emniyet birimlerine doğrudan ihbarda bulunmaktan korktukları; kurumsal mekanizmaların ise bölgede daha kalıcı önlemler alması gerektiği vurgulanyor.

Kocaeli Jandarma ve Emniyet Timleri Gebze'de Zehre Savaş Açtı
Daha dün (6 Temmuz Pazartesi) Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Gebze'de düzenlediği tarihi operasyonda 25 bin 500 sentetik hap ele geçirerek suç şebekelerine büyük bir lojistik darbe indirdiği göz önünde bulundurulduğunda, emniyet güçlerinin ilçede uyuşturucuya karşı sıfır toleransla hareket ettiği biliniyor. Mahalle sakinleri, tekil operasyonların yanı sıra sokak aralarındaki ve okul önlerindeki önleyici asayiş tedbirlerinin de sıklaştırılmasını istiyor. Eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce Mustafapaşa Ortaokulu bahçesinin bu tarz yapılardan tamamen temizlenmesini bekleyen veliler, Kocaeli Valiliği ve Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün seslerini duyarak okul çevresine kalıcı bir mobil asayiş ekibi ya da düzenli gece bekçisi lojistiği konuşlandıracağına inanıyor.