Recep Duruldan Lisans Açıklaması-1

Kocaelispor’da yeni sezon hazırlıkları sürerken, kulübün mali durumu ve lisans süreçleriyle ilgili kamuoyunda oluşan soru işaretlerine Başkan Recep Durul açıklık getirdi. Takımın antrenmanı öncesinde basın mensuplarına konuşan Durul, özellikle ulusal lisans süreciyle ilgili önemli bir detay paylaştı:

“Ulusal lisansla ilgili herhangi bir risk söz konusu değil. Ödeme takvimiyle ilgili erteleme konusunda olumlu bir durum oluştu. Bu süreci yakından takip ediyoruz.”

Durul, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yapılan görüşmeler neticesinde, lisans başvurusu kapsamında kulübün yükümlülüklerinin kontrollü bir şekilde yerine getirildiğini ve bu konuda yönetim olarak gerekli adımların atıldığını ifade etti.

Vergi ve SGK borçlarına yapılandırma geliyor

Recep Durul’un gündeminde sadece lisans konusu yoktu. Kulübün yıllardır süregelen mali yüküyle ilgili de açıklamalarda bulunan Durul, vergi ve SGK prim borçları için resmi girişimlerde bulunduklarını söyledi.

“Vergi ve SGK primlerinde yapılandırma sürecine gideceğiz. Bu konuda gerekli planlamaları yaptık. Kocaelispor’un geleceği için artık kalıcı çözümler üretme zamanı.”

Yapılandırmayla birlikte kulübün kısa vadeli mali baskılardan kurtulmasının ve sürdürülebilir bir mali yapıya kavuşmasının hedeflendiği belirtildi.

“Artık günü kurtarma değil, geleceği inşa etme zamanı”

Açıklamasında, Kocaelispor’un uzun yıllardır içinde bulunduğu mali ve idari istikrarsızlıkların sona ermesi gerektiğini vurgulayan Recep Durul, yeni yönetim anlayışıyla birlikte kulübün gelecek vizyonuna odaklandıklarını ifade etti:

“Bizim derdimiz günü kurtarmak değil. Kocaelispor’un uzun vadede kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşması. Bunun için şeffaflık, disiplin ve kararlılıkla çalışacağız.”

Taraftara birlik ve sabır çağrısı

Başkan Durul, açıklamalarının sonunda taraftara da mesaj gönderdi. Sürecin kolay olmadığını ancak birlikte hareket edildiği sürece her sorunun aşılabileceğini belirtti:

“Taraftarımızdan biraz sabır, çokça destek istiyoruz. Bu kulüp hepimizin. Geleceği hep birlikte kuracağız.”

Muhabir: TAHA BURAK YAVUZ