İşte Karamürsel'de yaşanan sel baskınlarının ve ekiplerin yürüttüğü tahliye çalışmalarının detayları...
Zübeyde Hanım Caddesi Göle Döndü!
Karamürsel'de aniden gökyüzünün kararmasıyla başlayan sağanak yağış, altyapı hatlarının sınırlarını zorladı. Dakikalar içinde cadde ve sokaklarda biriken yağmur suları nedeniyle yollar adeta nehre döndü.
Yağıştan en çok etkilenen noktalardan biri olan Zübeyde Hanım Caddesi’nde su seviyesi hızla yükseldi. Rögarların taşmasıyla birlikte caddede bulunan çok sayıda binanın giriş katındaki dükkanlar ile bodrum katlarındaki daireler sular altında kaldı. Hazırlıksız yakalanan esnaf ve vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suların içeri girmesini engellemeye çalışsa da başarılı olamadı.
İtfaiye Ekipleri Pompalarla Müdahale Ediyor
Suların ev ve iş yerlerine dolması üzerine panik yaşayan ilçe sakinleri, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarların ardı arkası kesilmeyince bölgeye çok sayıda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi ve polis sevk edildi.
Tahliye Mesaisi Başladı: Olay yerine hızla intikal eden itfaiye personeli, binaların bodrum katlarında ve dükkanlarda biriken suları tahliye etmek için motopomplar ve tahliye pompaları kurarak yoğun bir çalışma başlattı.
Polis Trafiği Kontrol Altına Aldı: Bölgeye gelen polis ekipleri ise caddede güvenlik koridoru oluşturdu. Su birikintileri nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken araçlar ve vatandaşlar, güvenli güzergahlara yönlendirilerek trafiğin akışı kontrollü şekilde sağlandı.
Mağduriyetlerin Giderilmesi İçin Çalışmalar Sürüyor
İtfaiye ekiplerinin caddede ve evlerde yürüttüğü su tahliye çalışmaları aralıksız devam ediyor. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği dükkanlarda, suların tamamen çekilmesinin ardından esnafın temizlik mesaisine başlayacağı öğrenildi. Yetkililer, Kocaeli genelinde lokal ve şiddetli yağış geçişlerinin devam edebileceğini belirterek, özellikle eğimli bölgelerde ve bodrum katlarda yaşayan vatandaşların su baskınlarına karşı tetikte olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

