Kocaeli’nin İzmit ilçesinde D-100 kara yolunda yaşanan trafik kazasında bir otomobil devrilerek metrelerce sürüklendi. 10 Aralık’ta İstanbul istikametinde, Yeni Mahalle mevkisinde meydana gelen kazada, 53 DY 774 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan Onur Ö. (28), bilinmeyen bir nedenle kontrolü kaybetti. Savrulan araç, yol kenarındaki beton bariyere büyük bir hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen otomobil, ters döner pozisyonda bir süre sürüklendikten sonra durabildi.

Olayı gören vatandaşların ihbarıyla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan sürücüye olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Onur Ö.’nün hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Izmit D100 Kaza Beton Bariyer Devrilen Otomobil 2025

Kaza anı saniye saniye kamerada

Kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde otomobilin kontrolden çıkıp hızla bariyere yöneldiği, çarpmanın ardından devrilerek yol boyunca sürüklendiği görüldü. Bu sırada araçtan bir cismin yola fırladığı da kayıtlara yansıdı. Kameraların kaydettiği o anlar kazanın şiddetini gözler önüne serdi.

Bölgedeki sürücülere dikkat uyarısı

Kazanın ardından polis ekipleri yolda kısa süreli güvenlik önlemi aldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından trafik tekrar normale döndü. Yetkililer, özellikle D-100 kara yolunun yoğun saatlerinde sürücülerin hız ve takip mesafesine karşı daha da dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA