Kocaeli’nin en kalabalık mahallesi olan Darıca Kazım Karabekir Mahallesi, sadece nüfusuyla değil, hayata geçirdiği anlamlı sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiriyor. Mahalle muhtarlığı öncülüğünde başlatılan yardım hareketi kapsamında, vatandaşlardan toplanan temiz ve hiç giyilmemiş kıyafetler özenle hazırlanarak ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara ulaştırılıyor.

"Onların Mutluluğu Bizim Mutluluğumuz"

Hayata geçirdikleri bu anlamlı çalışma ile tüm Kocaeli’ye örnek olduklarını belirten Darıca Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Sıddık Topal, dayanışma ruhunun önemine dikkat çekti. Projenin mahalle sınırlarını aşan bir iyilik hareketine dönüştüğünü vurgulayan Muhtar Sıddık Topal, "Giyilebilecek durumda olan temiz veya hiç giyilmemiş kıyafetleri muhtarlığımızda toplayıp ihtiyaç sahibi ailelerimize ve minik yavrularımıza hediye ediyoruz. Onların gözlerindeki tebessümü görmek, mutluluklarına şahit olmak bizim en büyük mutluluğumuz" ifadelerini kullandı.Whatsapp Image 2026 07 31 At 1.30.00 Pm

Kocaeli’de Örnek Gösterilen Dayanışma Modeli

Mahalle sakinlerinin ve hayırseverlerin yoğun desteğiyle büyüyen proje, Kocaeli’de kısa sürede büyük ses getirerek diğer bölgelere de örnek bir dayanışma modeli sundu. Muhtarlık bünyesinde yürütülen bu yardım eli sayesinde yüzlerce çocuğun ve ailenin ihtiyacı karşılanırken, mahalledeki toplumsal bağlar da her geçen gün daha da güçleniyor.Whatsapp Image 2026 07 31 At 1.30.00 Pm (1)

Muhabir: Gökdeniz Özdemir