İstanbul Büyükçekmece’de öğle saatlerinde yaşanan vinç kazası, olası bir faciayı kıl payı önledi. Yokuş aşağı inerken kontrolden çıkan sepetli vinç, önce bir otomobile çarparak aracı sürükledi, ardından refüjü aşarak bir diş hekimliği polikliniğine daldı. Kazada sürüklenen araçta bulunan anne ve 10 yaşındaki çocuğu yaralanırken, çocuğun sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Poliklinik çalışanları ise saniyelerle kurtuldu. Olayın ardından vinç sürücüsünün kaçtığı bilgisi paylaşıldı. Yaşananlar, hem çevrede hem de sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yokuş aşağı kontrolden çıktı, zincirleme kaza yaşandı
Kaza, Büyükçekmece Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 38 AJF 546 plakalı sepetli vinç, yokuş aşağı seyir halindeyken sürücüsünün kontrolünden çıktı. Vinç, 34 EKD 524 plakalı otomobile çarparak bir süre sürükledi. Kontrolden çıkan araç, ardından refüje çıkarak yol kenarında bulunan diş hekimliği polikliniğine girdi. Çarpmanın etkisiyle çevrede büyük panik yaşanırken, kazanın şiddeti iş yerinde ciddi hasara yol açtı. Olayın tam da öğle saatlerinde yaşanması, poliklinikte bulunanlar açısından büyük tehlike yarattı.
Anne ve 10 yaşındaki çocuk yaralandı, çocuğun durumu ağır
Kazanın ardından sürüklenen otomobilde bulunan anne ve 10 yaşındaki çocuk yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneden alınan bilgilere göre 10 yaşındaki çocuğun sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Anne ise tedavi altına alındı. Polis ekipleri kazanın meydana geldiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Vinç sürücüsü kaçtı, çalışanlar saniyelerle kurtuldu
Kazanın en dikkat çeken detaylarından biri ise vinç sürücüsünün olay yerinden kaçması oldu. Polis ekipleri, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı. Diş hekimliği polikliniğinde görevli çalışanlar ise kazadan saniyelerle kurtuldu. O anları anlatan diş hekimliği çalışanı Seda Top, yaşadıkları korkuyu şu sözlerle dile getirdi:
“Yukarıdan geliyordu. Göbeğe çarptı, sekerek bu tarafa doğru girdi. Gelirken de kırmızı otomobile çarpmış. Bir çocuk yaralı, durumu ne bilmiyorum. Ben kahve yaptım, yerime geldim, o da buraya girdi. Saniyelerle kurtulduk. Şoför kaçmış.”
Yaşanan kaza, ağır tonajlı araçların şehir içi trafikte oluşturduğu riskleri bir kez daha gündeme getirdi.