Basiskeledemakineyesıkısaniscitopragaverildi

Kocaeli’nin Başiskele ilçesi Ovacık Mahallesi’nde faaliyet gösteren Goodyear lastik fabrikasında dün yaşanan iş kazası, kenti derin bir üzüntüye boğmuştu. Çalıştığı sırada lastik sarma makinesine sıkışarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Sercan Aktaş (28) için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Cenazede Duygusal Anlar

Genç işçinin cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesi tarafından teslim alınarak Kartepe Köseköy İstasyon Merkez Camisi’ne getirildi. Cenaze törenine Sercan Aktaş’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aktaş'ın ailesinin güçlükle ayakta durduğu törende, helallik alınırken duygusal anlar yaşandı.

Gözyaşları Arasında Defnedildi

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sercan Aktaş’ın naaşı, omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Genç yaşta iş kazasına kurban giden Aktaş, İstasyon Mezarlığı’nda dualar ve gözyaşları arasında defnedildi. Kazayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma ise titizlikle sürdürülüyor.

A W679112 04

Kaynak: İHA