Programa erkekler, kadınlar ve yaz Kur'an kursunda okuyan öğrenciler katıldı. Camiinin üç katı dolarken, ikrama ilgi yüksekti. Program öğle namazından önce saat 12:00'de bölge imam hatiplerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okumasıyla başladı.

İzmit İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, günün anlam ve önemini belirten sohbeti ve duayı yaptıktan sonra toplanan cemaatle öğle namazını kıldı.

Namaz çıkışında cami cemaatine zemzemle yapılmış 1000 kişilik aşure yemeği ikram edildi. Programa halkın yanında bölge muhtarları, dernek başkanları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Alikahya Hayırsevenler Camii Yönetimi, aşure ikramından sonra yayınladığı teşekkür açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu güzel Muharrem ayında ve aşure programında bizleri yalnız bırakmayan çok değerli Alikahyalı kardeşlerimize teşekkür ederiz.

Ayrıca bu güzel aşure yemeğini yapan ve bizlere ikram eden mahallemizdeki hanım kardeşlerimize hasseten teşekkür ederiz.

Bilhassa aşure yemeğinin dağıtılmasında, masa ve çadırların camiimizin önünde kurulmasında görev alan Alikahya'mızın hayırsever gençlerine gönülden teşekkür ederiz."

Kaynak: HABER MERKEZİ