Direniş Çadırı’ndan Filistin Açıklaması: “Kalıcı Ateşkes Sağlanmalı”
Direniş Çadırı’ndan Filistin Açıklaması: “Kalıcı Ateşkes Sağlanmalı”
İçeriği Görüntüle

Venezuela’nın başkenti Caracas, gece saatlerinde duyulan art arda patlama sesleriyle sarsıldı.

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta art arda en az yedi patlama meydana geldi. Şehrin güneyindeki askeri üs bölgesinde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi. Ayrıca alçak uçuş yapan uçakların seslerinin duyulduğu bildirildi. Caracas sokaklarında, Miraflores Başkanlık Sarayı yakınlarında tanklar görüldü. ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşini yakaladıklarını duyurdu.

Kentin farklı noktalarından geldiği bildirilen patlamalar sonrası çok sayıda kişi evlerinden dışarı çıkarken, başkent genelinde kısa süreli panik yaşandı. Yerel kaynaklar, patlama seslerinin eş zamanlı olarak birden fazla bölgede duyulduğunu aktarırken, olayın nedenine ilişkin resmi makamlardan henüz net bir açıklama yapılmadı. Patlamaların ardından bazı noktalarda duman yükseldiği, şehir semalarında ise alçaktan uçan hava araçlarının görüldüğü yönünde paylaşımlar yapıldı. Güvenlik güçlerinin bazı bölgelerde önlem aldığı ve hareketliliğin sürdüğü bildiriliyor.

Patlamalar Askeri Üssün Yakınından mı geldi?

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, patlamaların özellikle başkentin güney kesiminden duyulduğu ve bu bölgede elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi. Kesintinin, askeri bir üssün yakınında görüldüğü iddiası dikkat çekti. Reuters’a konuşan görgü tanıkları da Caracas’ta sabaha karşı yüksek sesler duyulduğunu ve güney bölgelerde elektriğin kesildiğini ifade etti. Öte yandan Associated Press, kentte en az yedi patlama sesi duyulduğunu ve alçaktan geçen uçak seslerinin başkent genelinde hissedildiğini bildirdi. Aynı haberde, insanların patlama sesleriyle sokaklara çıktığı ve hükümetin henüz resmi bir açıklama yapmadığı aktarıldı.

“ABD saldırısı” İddiaları Sosyal Medyada Yayıldı

Patlamaların hemen ardından sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde bazı bölgelerde duman yükseldiği görülürken, yerel kaynaklar olayın ABD kaynaklı bir saldırı olabileceğini öne sürdü. Ancak bu iddialar şu ana kadar Venezuela makamları tarafından doğrulanmadı. Caracas’ta yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Venezuela hükümetinden ve ABD yetkililerinden gelecek açıklamalar yakından izleniyor. Patlama seslerinin kaynağı, olası bir hedef olup olmadığı ve elektrik kesintisinin patlamalarla bağlantısı gibi sorular ise halen yanıt bekliyor.

Başkentteki patlama sesleri, ABD’nin Karayipler’e yönelik askeri konuşlanmalarının ve Venezuela’ya yönelik baskının yeniden gündemde olduğu bir döneme denk geldi. Associated Press’in değerlendirmesinde, yaşanan olayların Washington’un bölgede yürüttüğü operasyonların ve son dönemde artan askeri hareketliliğin ardından gelmesi dikkat çekici bulundu. Daha önce de ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’ya yönelik “kara saldırısı” ihtimalini gündeme taşıyan açıklamalar yaptığı, ayrıca bölgede deniz görev gücü konuşlandırıldığına dair haberler uluslararası basında yer almıştı.

Kaynak: Haber Merkezi