TOSB’da Çifte Açılış: Vali Aktaş’tan Sanayi ve Eğitime Destek Mesajı

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yer alan Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) iki önemli tesisin açılışı yapıldı. TOSB Hatice Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bakım Atölyesi ile TOSB Trafo Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışlara; Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve TOSB yöneticileri ile sanayiciler katıldı.

TOSB Sanayicileri tarafından yaptırılan ve öğrencilere beceri eğitimi ile staj imkânı sunacak Makine Bakım Atölyesi, Vali Aktaş ve protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı. Törenin ardından atölyeyi gezen protokol üyeleri, öğrencilerle sohbet etti.

Türkiye’ye örnek dönüşüm projesi: Cedit Mahallesi'nde sona yaklaşılıyor
Türkiye’ye örnek dönüşüm projesi: Cedit Mahallesi'nde sona yaklaşılıyor
İçeriği Görüntüle

Vali Aktaş, eğitime yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek sanayicilere ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Atölyenin, bölgeye nitelikli iş gücü kazandırmada önemli rol oynayacağını belirtti.

Programın ikinci kısmında, TOSB’un artan enerji ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen Trafo Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Trafo Merkezi ve SCADA Merkezi’ni inceleyen Vali Aktaş, modern altyapının sanayi üretimindeki katkısına vurgu yaptı.

Muhabir: MUHAMMET ALİ AKİPEK