Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısında kent genelinde toplu taşıma araçlarına yönelik denetim sonuçlarını masaya yatırdı. Encümen, 147 adet kural ihlaline toplam 434.091 TL idari para cezası uyguladı.

Dr. Fehmi Evren Dinç’ten Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nde Önemli Temaslar
Dr. Fehmi Evren Dinç’ten Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nde Önemli Temaslar
İçeriği Görüntüle

Encümen Toplantısında 167 Gündem Maddesi Görüşüldü

Toplantıda, haftalık ihlallerin yanı sıra Kartepe ve Körfez ilçelerinde kiralama süresi dolan taksi durak yerleri de ele alındı. Körfez’deki 2 araçlık durak için 502.100 TL, Kartepe’deki 36 araçlık durak için ise 9.050.540 TL teklif verildi ve duraklar 10 yıllığına kiralandı.

147 Ihlal Tespitine 434 Bin Tl Ceza (2) (Büyük)

Yolcuya Müdahaleye Karşı Sıkı Önlemler

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, yolculara kötü muamelede bulunan şoförlerin araçlarını bağlama kararını uygulamaya devam ediyor. Daha önce tartışmalı davranış sergileyen bir şoförün aracının bağlama süresi 15 gün uzatıldı. Gebze ve Başiskele’de iki şoförün araçları ise 3 gün süreyle bağlandı.

İhlallerin Detayları ve Cezalar

Denetimlerde, özel halk otobüslerinde reklam izin belgesi, çalışma belgesi ve bandrol eksikliği, güzergâh ihlali, fazla yolcu taşıma, boyasız araç kaportası ve durak yazısı eksikliği gibi ihlaller tespit edildi. Bu ihlaller nedeniyle şoförlere toplam 434.091 TL idari para cezası kesildi.

Kaynak: Haber Merkezi