SIK KULLANDIĞIMIZ BAHARATLARI NASIL KORURUZ ?

Abone Ol

Baharat kullanırken ve uzun soluklu saklarken dikkat etmemiz gereken en önemli şey kuru yerde saklamak. Bir önemli olan şeyde tüketeceğimiz kadar almaktır.Uzun süreli kullanacağımız zamanlar ise cam kaplarda ;karanlık ortamda ve ağzı kapalı serin yerlerde kornmalıdır.

İşte sizler için araştırdığımız püf detaylar

Baharatlar, yemek buharından uzak tutulmalıdır. Baharatı yemeğe katacağımız zaman , içinde bulunduğu kutuyu yemeğe yani tencereye yaklaştırmıyoruz kısacası kullanacağımız miktar kaşıkla almak gerekir.

Biberiye, kekik, nane gibi baharat çeşitlerini ise  taze teze kullanmak için yağ küplerine dizerek, üzerlerini zeytinyağı ile doldurup buzlukta saklamak yeterli olur.

Peki en çok merak edilen bir diğer konu ise baharatlarımız  kısa sürede bozuluyorsa, büyük ihtimalle bulunduğu ortamda  sıcaklık değişimi sorunu vardır. Bu durumda alınacak en etkili yöntem, baharatları buzdolabına kaldırmaktır. Mesela bunlar hangi baharatlar ? Pulbiber, toz kırmızı biber, köri gibi sıcaktan çok etkilenen baharatlar buzdolabında saklanmalıdır.

 Parça halinde olan baharat çeşitlerinden bahsettik peki toz halinde satın alınan baharatların hızlı bozulma riskine karşı yapabileceğimiz şey taneli ve ya yapraklı halde alıp evde, kullanacağınız kadar öğütmek doğrudur.

 Son olarak, baharatlarınızı kavanoza ve ya kaplara ve buzdolabına kaldırdığınız tarihi bir kenara yazıp en fazla 1 yıldan fazla kullanmamalısınız ki sağlıklı olsun.

Süre kullanımına dikkat ettiğimiz süreçte baharatların sağlıklı bir şekilde tüketimine devam edebiliriz.