Gebze Ticaret Odası (GTO) meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimlerinde heyecan sürerken, Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Şenol İkizek, 26. komiteye verdikleri destek ve seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önce Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) seçimlerinde sergilediği tutumla gündeme gelen İkizek, Gebze Ticaret Odası seçimlerinde de esnafın menfaatlerini gözeterek hareket ettiklerini söyledi.
“KESOB seçimlerinde karar değiştirmedik”
KESOB seçimlerinde aldığı kararla seçim sürecine etki ettiği hatırlatılan Şenol İkizek, o dönemde yaşananlara açıklık getirdi. Karar değişikliği yapmadıklarını belirten İkizek, fikir ayrılıkları nedeniyle bağımsız hareket ettiklerini ifade etti.
İkizek, “Birincisi KESOB seçiminde karar değiştirmedik. Maalesef fikir ayrılıklarına uğradığımızdan dolayı bağımsız olarak kenara çekildik. Sonra Kadir Başkan'la istediğimiz bir yönetim tarzını konuştuk. Kadir Başkan da bizim söylediklerimizi mantıklı bulduğu için kadrosuyla birlikte seçimin seyri değişti” dedi.
“Esnafın menfaatleri için hareket ediyoruz”
Gebze Ticaret Odası seçimlerinde 26. komiteyi destekleme kararına ilişkin konuşan İkizek, mevcut grupların esnafın beklentilerini karşılamadığını düşündüklerini belirtti. Esnafın çıkarlarını ön planda tuttuklarını söyleyen İkizek, seçim sürecindeki tutumlarının da bu doğrultuda şekillendiğini ifade etti.
İkizek, “Burada da tabii ki esnafın faydasına, esnafın menfaatine bir yaklaşım, bir duruş sergiliyoruz. Bundan dolayı da iki grubun da içindeki şirketlerin bizim esnafımıza faydalı olduğunu düşünmediğimiz için bağımsız bir listeyle çıkmaya karar aldık. Bu bağımsız listeyle de inşallah esnafın takdiriyle kazanmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Esnafı sindirmişler, korkutmuşlar”
Seçim sürecinde esnaftan aldıkları geri dönüşleri de değerlendiren Şenol İkizek, kendilerine olumlu tepkiler geldiğini söyledi. Bazı esnafların yaşadıkları sorunları açıkça dile getiremediğini öne süren İkizek, dikkat çeken iddialarda bulundu.
İkizek, “Tabii ki olumlu geri dönüşler oldu. Çünkü esnafı sindirmişler, soyutlamışlar, korkutmuşlar. Esnaf konuşamıyor. Bundan dolayı da gizliden saklıdan esnaf bizi arayarak sorununu, sıkıntısını bize dile getiriyor” şeklinde konuştu.
Gebze Ticaret Odası seçimlerinde 26. komiteye destek
Gebze Ticaret Odası seçimlerinde 26. komiteyi destekleyen Şenol İkizek, seçim sürecinde esnafın sorunlarını ve beklentilerini esas aldıklarını belirtti. İkizek, destek verdikleri listenin esnafın takdiriyle başarılı olmasını hedeflediklerini ifade etti.




