Serdivan ilçesi Aşağıdereköy Mahallesi açıklarında keşif dalışı yapan bir ekip su altında alışılmışın dışında bir manzarayla karşılaştı. Göl tabanını kaplayan beyaz ve pamuksu yapı dalgıçların kameralarına yansıdı. Görüntülerin yayılması üzerine bölge halkında merak uyandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçerek sudan numuneler aldı.

LABORATUVAR İNCELEMESİ TAMAMLANDI

Uzmanlar gölden alınan örnekleri laboratuvar ortamında hızla inceledi. Çıkan sonuçlar göl tabanını saran bu beyaz örtünün mevsimsel sıcaklıkların artmasıyla ortaya çıkan bir yeşil alg türü olduğunu saptadı.

Benzer oluşumlar önceki yıllarda da görülmüştü.

SU SAĞLIĞI İÇİN TEHLİKE YOK

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu sürece ilişkin eldeki verileri kamuoyuyla paylaştı. Gelişmeleri yakından izlediklerini belirten Sakallıoğlu, gölün 17 farklı noktasından eş zamanlı örnekler topladıklarını aktardı.

Sakallıoğlu çalışmaları şu ifadelerle anlattı:

Aleyna Tilki'den eleştirilere yanıt: Ben ürün değilim
Aleyna Tilki'den eleştirilere yanıt: Ben ürün değilim
İçeriği Görüntüle

"Geçtiğimiz günlerde göldeki oluşumla ilgili ekiplerimiz harekete geçti. Aynı gün alınan numuneler laboratuvara gönderildi ve yapılan analizler neticesinde mevsimsel sıcakların artmasıyla beraber geçtiğimiz yıllarda da görülen yeşil alg türüne bağlı bir oluşum olduğu tespit edildi. Bu haliyle su sağlığıyla ilgili risk oluşturmayan bu oluşumu yakından takip ediyor ve çoğalmasını engellemek için çalışmalar başlatıyoruz. Her sene oluşan bu alg oluşumunun su kalitesini etkilemediğini, Sapanca Gölü'nün 17 farklı bölgesinden aldığımız numuneyi anlık olarak inceledik ve herhangi bir olumsuzluk rastlanmadı"

Kaynak: İHA