Sancaktepe Belediyesi’nden Muharrem Ayı’nda Oruç Açma Lokması Programı

Sancaktepe Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Samandıra Mahalle Evi’nde anlamlı bir oruç açma lokması programı düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Belediye Başkanı Alper Yeğin’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Programda, birlik ve beraberliğin simgesi olan lokmalar paylaşılırken, dualar eşliğinde oruçlar açıldı. Gecenin manevi atmosferine uygun olarak Türk Halk Müziği’nin sevilen isimleri Tolga Sağ ve Eren Yıldırım da etkinlikte sahne aldı.

Bayram Özkan istifa etti
Bayram Özkan istifa etti
İçeriği Görüntüle

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, yaptığı konuşmada Muharrem Ayı’nın sadece bir matem ayı olmadığını, aynı zamanda birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Başkan Yeğin, “Hz. Hüseyin ve Kerbelâ’da yaşananlar bizlere adaletin, hakkın ve onurun ne denli kıymetli olduğunu hatırlatır. Bu nedenle bu ayda bir araya gelmek, aynı sofrada buluşmak ve lokmamızı paylaşmak bizim için büyük anlam taşıyor” dedi.

Toplum olarak birliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Yeğin, “Bugün burada bir arada olmamız, bu duyguları yeniden hatırlamamız açısından çok kıymetli. Bu anlamlı buluşmada bizleri yalnız bırakmayan tüm komşularıma ve programımıza değer katan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.

Samandıra Mahalle Evi’nde gerçekleştirilen program, katılımcılar tarafından manevi atmosferiyle büyük beğeni topladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ