AK Parti’nin 14 Ağustos 2001'de başlayan siyasi yolculuğunun 25'inci yılı, Kocaeli’de geniş katılımlı ve coşkulu bir organizasyonla kutlandı. Antikkapı’da gerçekleştirilen “Çeyrek Asır” buluşması Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Partinin kuruluşundan itibaren farklı kademelerde görev almış çok sayıda ismin buluştuğu gecede, geçmişten bugüne verilen siyasi mücadele ve geleceğe dönük yeni hedefler masaya yatırıldı.

Kocaeli Teşkilatının Önemli İsimleri Bir Araya Geldi

Programa; AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysal Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Arif Serkan Aydemir, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve eski Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu katıldı.

Kocaeli'nde iş kazası geçirenler dikkat! SGK'dan ömür boyu gelir bağlanabiliyor
Kocaeli'nde iş kazası geçirenler dikkat! SGK'dan ömür boyu gelir bağlanabiliyor
İçeriği Görüntüle

Ayrıca eski milletvekilleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, MKYK üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu salonda yerini aldı.

“14 Ağustos 2001 Türk Siyasetinde Dönüm Noktası Oldu”

Kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti iktidarı öncesindeki Türkiye ile günümüz Türkiye'sini kıyasladı. Ekonomik krizlerden koalisyon hükümetlerine, başörtüsü yasaklarından 1999 Marmara Depremi’nde yaşanan aksaklıklara kadar pek çok konuyu hatırlatan Talus, AK Parti'nin kuruluşuyla birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

25 yıllık süreçte karşılaşılan engellere de değinen Talus; 27 Nisan e-muhtırası, Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi kritik dönüm noktalarında teşkilatın dik duruş sergilediğini belirtti.

Üye Sayısını Açıkladı: “Sürpriz Katılımlara Hazır Olun”

Teşkilatın büyüme ivmesine dikkat çeken Şahin Talus, Kocaeli genelindeki güncel üye rakamlarını paylaştı. Partinin Kocaeli’deki üye sayısının 326 bin 900'e ulaştığını, son 1.5 yılda yaklaşık 59 bin yeni üye kazanıldığını belirten Talus, konuşmasını heyecan yaratan şu sözlerle tamamladı:

“14 Ağustos’ta başlayan bu kutlu yolculuk çeyrek asra erişti. Yolumuz açık olsun. Önümüzdeki süreçte başka partilerden de partimize katılımlar gerçekleşecek. Sürprizlerimize hazır olun.”

Kaynak: Haber merkezi