Milli Yol Partisi İzmit İlçe Başkanı Saadet Öztürk Helvacı, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında sevginin yalnızca bireyler arasındaki bir duygu değil, toplumu ayakta tutan en güçlü bağlardan biri olduğunu ifade eden Helvacı, sevginin hayatın her alanında yaşatılması gerektiğine dikkat çekti. Özel günlerin, bu değerleri hatırlamak için bir vesile olduğunu belirten Helvacı, sevginin saygı, merhamet ve adaletle birlikte anlam kazandığını dile getirdi.

“Sevgi yalnızca bir güne sığmaz”

Saadet Öztürk Helvacı, Sevgililer Günü’nün sevginin önemini hatırlatan özel bir gün olduğunu ancak bu duygunun sadece takvimdeki bir tarihle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Helvacı, “Sevgi; saygı, merhamet ve adaletle anlam kazanır. Aileden topluma uzanan her alanda sevginin ve dayanışmanın güçlenmesi en büyük temennimizdir” ifadelerini kullandı.

İzmit Cedit Kentsel Dönüşüm Alanı’nda Dere Islahı Tamamlandı
İzmit Cedit Kentsel Dönüşüm Alanı’nda Dere Islahı Tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Toplumsal birlik ve beraberliğin temelinde sevgi ve hoşgörünün bulunduğunu belirten Helvacı, özellikle zor dönemlerde dayanışma kültürünün daha da önem kazandığını kaydetti. Sevginin ayrıştıran değil birleştiren bir güç olduğuna işaret etti.

Toplumsal dayanışma vurgusu

Mesajında aile kurumunun önemine de değinen Helvacı, sevginin önce aile içinde öğrenildiğini ve toplumun geneline yayıldığını ifade etti. Sağlıklı bir toplum yapısının ancak karşılıklı anlayış ve empati ile mümkün olabileceğini belirten Helvacı, bireyler arasındaki bağların güçlenmesinin sosyal huzura katkı sağlayacağını dile getirdi.

Helvacı, mesajının sonunda tüm vatandaşların Sevgililer Günü’nü kutlayarak, sevginin birleştirici gücünün her zaman hâkim olduğu bir toplum temennisinde bulundu.

Muhabir: Gökhan AYAR