Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul, kulübün sürdürülebilir başarısının birlik ve beraberlikten geçtiğini vurgulayarak, Kocaeli’nin spor alanında Türkiye’nin en hızlı gelişen şehirlerinden biri haline geldiğini ifade etti.

Kocaelispor’u çınar ağacına benzetti

Kocaelispor’un gelişimini “bir çınar ağacı” benzetmesiyle anlatan Recep Durul, kulübün kök saldıkça güçlenen, güçlendikçe de etkisini artıran bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Özellikle altyapıdaki büyümenin her geçen gün daha büyük bir çarpan etkisi oluşturduğunu belirten Durul, bu sürecin kulübün geleceği adına son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Recep Durul Kocaelispor Aciklama

“Altyapıdaki büyüme çarpan etkisi yaratıyor”

Kulüplerin ayakta kalabilmesi ve sürdürülebilir başarı yakalayabilmesi için şehir kulüplerinde birlik ve beraberliğin hayati önem taşıdığını vurgulayan Durul, Kocaelispor’da bu sinerjinin güçlü bir şekilde oluştuğunu ifade etti. Altyapının her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Durul, bu gelişimin kulübün geleceğini sağlam temeller üzerine inşa ettiğini kaydetti.

Kocaeli’de Vizyon Proje: "Haydi Yelken Basın" Lansmanı Gerçekleşti
Kocaeli’de Vizyon Proje: "Haydi Yelken Basın" Lansmanı Gerçekleşti
İçeriği Görüntüle

“Şehrin tüm dinamikleri güç oluşturuyor”

Kocaelispor’un gücünün yalnızca sahadaki başarılarla sınırlı olmadığını dile getiren Recep Durul, şehir yöneticileri, şehir büyükleri ve yerel dinamiklerin bir araya gelmesiyle büyük bir güç birliği oluştuğunu söyledi. Bu birlikteliğin kulübe ciddi bir ivme kazandırdığını belirten Durul, ortaya çıkan sinerjinin Kocaelispor’u daha ileriye taşıdığını ifade etti.

Whatsapp Image 2026 01 28 At 15.18.14 (1)

“Tahir Başkan büyük bir şans”

Recep Durul, Kocaeli’nin spor alanındaki gelişiminde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Büyükakın’ın spora verdiği destekle kentin her gün yeni spor tesisleri ve etkinliklerle buluştuğunu ifade eden Durul, “Bu şehir, Türkiye’nin en hızlı gelişen spor şehirlerinden biri haline geldi. Gittiğimiz her şehirde bunu konuşuyoruz. Tahir Başkan bizim için büyük bir şans” dedi.

Muhabir: Taha Burak Yavuz