İzmit Belediyesi’nin Kuruçeşme ve Alikahya semt pazarlarına vatandaşların ulaşımını sağlayan servis hizmetini, hiçbir bilgilendirme yapmadan sonlandırması, Kocaeli Pazarcılar Odası’nın sert tepkisine neden oldu. Her sözleşme döneminde olduğu gibi bu yıl da kooperatifle yeni bir sözleşme yapılması beklenirken, belediyenin sessiz sedasız servisleri kaldırması hem esnafı hem de vatandaşları mağdur etti. Pazarcılar Odası, yaşanan bu durumu “yönetim zafiyeti” olarak nitelendirdi ve kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı.

“Vatandaşlar mağdur edildi, sosyal belediyecilikle bağdaşmıyor”

Pazarcılar Odası tarafından yapılan açıklamada, servislerin durdurulmasıyla özellikle yaşlı, kadın ve dar gelirli vatandaşların zor durumda kaldığına dikkat çekildi. Soğuk kış günlerinde uzun süre duraklarda servis beklemek zorunda kalan vatandaşların, pazar alanlarına ulaşmakta güçlük çektiği vurgulandı. Açıklamada, “Belediyecilik, günü kurtarma değil; planlama, bilgilendirme ve sorumluluk gerektirir. Bu sorumsuz yaklaşım, sosyal belediyecilik iddiası ile kesinlikle örtüşmemektedir” ifadelerine yer verildi.

Kocaeli'de 4 İlçede Su Kesintisi
Kocaeli'de 4 İlçede Su Kesintisi
İçeriği Görüntüle

“Esnaf müşteri kaybetti, ekonomik zarara uğradı”

Servis hizmetinin aniden durdurulması, yalnızca vatandaşları değil, pazarcı esnafını da olumsuz etkiledi. Kocaeli Pazarcılar Odası, birçok esnafın müşteri kaybı yaşadığını, bu nedenle maddi zarar gördüğünü belirtti. Aynı durumun geçmiş yıllarda da yaşandığını hatırlatan oda yetkilileri, önceki tepkilerin ardından belediyenin yeniden sözleşme yapmak zorunda kaldığını ancak bu yıl yine aynı hatanın tekrarlandığını vurguladı.

“İzmit Belediyesi sorumluluk almalı”

Oda tarafından yapılan açıklamanın sonunda, İzmit Belediyesi’ne net bir çağrı yapıldı. Kamu hizmetlerinin süreklilik arz etmesi gerektiği belirtilirken, “Belediyelerin asli görevi; keyfi kararlarla mağduriyet üretmek değil, kamu hizmetlerini ciddiyetle, süreklilik içinde ve şeffaf biçimde yürütmektir” denildi. Servis hizmetinin bir an önce yeniden başlatılması talep edilirken, belediyenin bundan sonraki süreçte esnafı ve vatandaşı yok sayan uygulamalardan kaçınması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi