Türkiye’nin sağlık vizyonunun konuşulduğu “Sağlıkta Z-İnovasyon Zirvesi” kapsamında gençlerle bir araya gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, üniversitelerin sağlık bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin oluşturduğu Sağlık Genç Meclisi’ne seslendi. Gençlere hem mesleki hem de kişisel gelişimleri için önemli tavsiyelerde bulunan Bakan, “Doğru bilgiye ulaşmak için analitik düşünmeyi öğrenmelisiniz. Mutluluk, makam ya da para değil; ideal sahibi olmakla mümkündür” dedi.

“Yanlış bilgiye kapılmamak için geçmişi okuyun”

Bilginin hızla yayıldığı dijital çağda gençlerin dikkatli olması gerektiğini söyleyen Memişoğlu, yanlış bilgilerin de en az doğru bilgiler kadar hızlı yayıldığını belirtti. Bu noktada geçmişi okuyarak, kitaplardan beslenerek ve medyada karşılaşılan içerikleri sorgulayarak sağlıklı bir bakış açısı kazanılabileceğini vurguladı.

Bakan Memişoğlu, “Eğer analitik düşünme ve tecrübeyle süzgeçten geçirmezseniz yanlış bilgilere kolayca kapılırsınız. Bu yüzden geçmişi okumak, kitaplardan beslenmek ve gördüklerinizi analiz etmek çok önemli. Tüm bunlardan kendi düşünce ve hareket tarzınızı oluşturmalısınız” sözleriyle öğrencilere seslendi.

“Türkiye sağlıkta güçlü bir altyapıya sahip”

Türkiye’nin sağlık alanında önemli bir birikime sahip olduğunu dile getiren Memişoğlu, öğrencisinden hekime, hemşiresinden tüm sağlık çalışanlarına kadar ülkenin zeki ve çalışkan bir kadrosu olduğunu ifade etti.

Küçükçekmece’de spora ilk adım: 14 branşta ücretsiz kış kursları başladı
Küçükçekmece’de spora ilk adım: 14 branşta ücretsiz kış kursları başladı
İçeriği Görüntüle

Bugüne kadar ağırlıklı olarak sağlık hizmeti sunmaya odaklandıklarını söyleyen Bakan, bundan sonraki süreçte bilgi üretimi ve inovasyona daha fazla yatırım yapılacağını vurguladı. Bu kapsamda hayata geçirilen **“Fikirden Ürüne - Üreten Sağlık Modeli”**nin, Türkiye’nin sağlıkta üretim ve bilgi geliştirme kapasitesini güçlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

“Sağlıklı toplum için kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız”

“Sağlıklı bir toplum için bedenimize iyi bakmalı ve sağlıklı kalmalıyız. Bunun bilincini hep birlikte oluşturmalıyız. Siz gençlerden en büyük beklentimiz, çevrenizde bu farkındalığı yaymanız” sözleriyle gençlere sorumluluk yükledi.

Kaynak: İHA