Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Cuma akşamı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden ayrıldığını duyurdu. Yönter paylaşımında, “Gördüğüm lüzum üzerine MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ancak istifasından kısa süre önce yaptığı paylaşımlarda sert ifadeler kullanan Yönter’in, “MHP’ye sızan ajan seni her cihetten izliyoruz…” ve “Ulan dümenci senin yıldızın bizim ayağımızın altındadır…” şeklindeki mesajları dikkat çekti. Bu paylaşımlarda hedef alınan kişi veya kişilerin kim olduğu ise netleşmedi.

İlk paylaşımı MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da hesabında yeniden paylaştı; ancak kısa süre sonra bu paylaşımı kaldırdı. Ardından Yalçın, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 2017 tarihli bir açıklamasını sosyal medyada yeniden paylaştı.

Bahçeli’den açıklama: “Küslük yok”

MHP lideri Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu’nun açılış töreninde istifaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Yönter’in akademik kariyerine odaklanmak için müsaade istediğini belirterek, “Herhangi bir küslük söz konusu değildir. Bu, kendi anlayışı çerçevesinde yapılan bir iş bölümü sonucudur” dedi.

Murat Hürriyet’in Mahkeme İfadesi Ortaya Çıktı: "Belediyede Rolüm Yok"
Murat Hürriyet’in Mahkeme İfadesi Ortaya Çıktı: "Belediyede Rolüm Yok"
İçeriği Görüntüle

Yönter’e akademik çalışmalarında başarılar dileyen Bahçeli, istifanın partide herhangi bir olumsuzluğa işaret etmediğini vurguladı.

Parti içi süreç ve yorumlar

MHP’de yaşanan bu istifa, partide kısa süreli bir merak uyandırsa da lider Bahçeli’nin açıklamaları ile sürecin dostane ve planlı bir şekilde gerçekleştiği anlaşıldı. Uzmanlar, Yönter’in istifasının akademik kariyerine odaklanması nedeniyle alındığını, parti içi dengeleri etkilemeyeceğini belirtiyor.

Kaynak: Haber Merkezi