Kocaeli Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı doğrultusunda Marmara Denizi’nde beklenen kuvvetli fırtınaya ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Valilik tarafından yayımlanan duyuruda, 11 Ocak 2026 Pazar akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiği ifade edildi.

Fırtına 12 Ocak Pazartesi öğleden sonra etkisini yitirecek

Yapılan açıklamada, rüzgarın kuzey yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde, saatte 50-75 km hızla esmesinin beklendiği bildirildi. Yetkililer, özellikle deniz ulaşımında yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kocaeli İl Nüfus Müdürlüğü Uyardı: Ehliyetiniz İptal Olabilir!
Kocaeli İl Nüfus Müdürlüğü Uyardı: Ehliyetiniz İptal Olabilir!
İçeriği Görüntüle

“Fırtınanın 12 Ocak 2026 Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir,” denilen açıklamada, ulaşım başta olmak üzere oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve denizcilerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Denizde seyahat edecekler uyarıldı

Marmara Denizi’nde etkili olacak fırtına, özellikle deniz ulaşımı açısından risk oluşturuyor. Sefer iptalleri, gecikmeler ve görüş mesafesinin düşmesi gibi durumlara karşı denizcilere ve deniz ulaşımını kullanacak vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Whatsapp Image 2026 01 11 At 22.07.54 (1)

Muhabir: Muhammet Ali AKİPEK