Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, düşük fiyatlı maket konut satışlarının geçmişte çok sayıda mağduriyet yaşattığını belirtti. Yılmaz, “Yeni yasa ile ruhsatı olmayan, bina tamamlama sigortası yapılmamış ve noter satışı olmadan gerçekleştirilen maket konut satışları yasaklandı. Ancak hâlâ bazı cazip fiyatlı projelerde tüketiciler riskle karşı karşıya kalabiliyor” dedi.
Cayma Hakkı ve Ödeme Güvencesi
Ön ödemeli konut satışlarında tüketicilerin cayma hakkının bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, “Cayma durumunda zorunlu giderler dışında yapılan ödemelerin iade edilmesi gerekiyor. Tüketiciler maket konut almadan önce mutlaka ruhsat, sigorta ve sözleşme detaylarını kontrol etmeli” ifadelerini kullandı.
Yeni Düzenlemelerle Maket Satışlarında Güvence Sağlandı
Yılmaz, 6502 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte konut satışlarının belirli bir yasal çerçeveye bağlandığını ve maket üzerinden yapılan satışların resmi ve güvenli hale getirildiğini vurguladı. Büyük ölçekli konutlarda bina tamamlama sigortasının zorunlu hale geldiğini belirten Yılmaz, tüketicilerin artık daha güvenle alışveriş yapabileceğini söyledi.




