1 haftalık aranın ardından tekrar sizlerle buluşmanın heyecanını ve Anadolu Beyi, Anadolu Kralı Körfez’imizin 5’te 5’inin verdiği morali yaşadığımı belirterek yeni yazıma başlamak istiyorum.
Lige bundan yaklaşık 1 ay önce aldığımız iki mağlubiyletle başladığımız 1. Lig maceramız istediğimiz ve bize yakışan bir seviyeye geldi. Ertuğrul hocanın yapmış olduğu “Bu takım daha iyi olacak” açıklamaları sonuç olarak kendini göstermeye başladı. Dün oynanan ve 3-0 kazanılan Keçiörengücü maçı bu gidişatın en önemli noktalarından biri. Rakip bize gelene kadar 6 maçta sadece 2 gol yemiş ve son maçında 3 gol atmış. Ama Kocaelispor, puan kaybetmesini bekleyenlere bayram yaşatmadı.
Candeias’ın Kocaelispor kariyerindeki ilk, Cihat ve Barış’ın Kocaeli Stadyumu’ndaki bu sezon ki ilk golleriyle gelen 3 gollü galibiyete biraz yakından bakalım.

YAĞMURLU HAVADA GELEN GOL YAĞMURU
Maça son Şanlıurfaspor maçına kıyasla ilk 11’de iki değişiklikle başladık. Yusuf Abdioğlu sakatlığı nedeniyle kadroda olmazken yerini genç stoper ve benim gelecekte Türk futboluna büyük katkılar yapacağına inandığım Emir Ortakaya başarıyla doldurdu. Orta sahada ise Barış Alıcı yerine takıma en son katılan Giorgi Beridze taktiksel bir değişiklikle ilk 11’de görev aldı.
Mücadeleye etkin başlayan taraf yağmura rağmen stada gelen cefakar taraftarını arkasına alan Kocaelispor oldu. 8. Dakikada 8 numaralı formasıyla takımın dinamosu Yusuf Cihat Çelik sert vuruşla Keçiörengücü kalecisi Metin Uçar’ı mağlup etti. 38. Dakikada ise kaptan Candeias yeşil siyahlı formayla olan kariyerinde gol hesabını attığı penaltı golüyle açtı. Bu şekilde ilk yarıyı 2-0 önde kapattık.
İkinci yarıda oyun kontrolünü elimizde tutarak başladık. Skor anlamında futbol şansı yanımızda çok olmasa da 83. Dakikada gol atmalarına alıştığımız Tanque, şahane bir pasla Barış Alıcı’yı buluşturdu, Barış’ta güzel bir aşırtma golüyle Kocaeli Stadyumu’nda ilk golünü atarak taraftara hoş buldum dedi. 3-0’lık net galibiyet seri anlamında, moral anlamında ve mücadele anlamında çok ama çok iyi oldu.

3 SAYISINDA VAR BİR HİKMET
Keçiören karşısındaki 3 farklı galibiyetle, kendimizi ligde bir anda kendimizi 15 puanla 3. sırada bulurken, bu sezon toplamda 3. Kez gol yemeden sahadan ayrıldık ki iç saha da ise ilk defa gol yemedik. Lider Eyüpspor’un komşu sakarya’da ilk mağlubiyetini almasıyla puan farkı 3’e düştü.
MAÇIN İSTATİSTİKLERİ VE DETAYLARI
Maçın hakemi olan Emre Kargın’ın yönettiği maçlarda şansımız ilk defa güldü. İzmir bölgesi hakeminin yönettiği 4. Kocaelispor maçında ilk defa galip geldik. Geride kalan 3 maçta ise 3’er gollü mağlubiyetler aldık.
Oyun genel olarak bir orta saha oyunu olarak geçti desek yanlış olmaz. Zaten oyunun istatistiklerine baktığımızda okunan değerler bunu gösteriyor. İlk yarı bariz bir üstünlüğümüz var. İkinci yarı ise yine üstün olan taraf bizdik ancak skor anlamında futbol şansı bizle değildi. Kaçan pozisyonlar ah vah dedirtti ancak skor üstünlüğünün bizde olmasıyla o ah vahlar üzüntülü değildi. Maç bitmeden Tanque “Bugün gol atamadım ama skora katkım olmazsa olmaz” dercesine bir asistle Barış’a bu sezon ki ikinci golünü attırdı.
Topla oynamada, ikili mücadelede, hava topunda, top kapmada, şutlarda yani kısacası oyunun temel dinamiklerinde üstünlük kurarak gelen bir galibiyet oldu.
Ancak yine orta isabetinde düşük kalırken yine sağ kanat baskın oynamışız. Önceki maçlara kıyasla bu maç savunma ve 2. Bölgede daha kalabalık bir saha dağılımıyla tamamladık. Önceki maçlarda daha kalabalık bir hücum dağılımımız vardı.

Pas yükünde geçen hafta zirvede olan Yusuf Emre Gültekin, bu hafta takımda bu istatistikte ikinci sırayı alırken pas dağılımında en çok pası Emir Ortakaya yaptı. Bu ikili maç genelinde iki takımın kıyaslamasında pas isabetinde ilk iki sırayı almaktalar.

ERZURUM KOLAY LOKMA MI? BENCE DEĞİL…
Sonuca gelirsek üstüne koyarak ilerleyen bir Kocaelispor olduğu gerçek. Hedef olan süper lig için kurulan kadronun kalitesi kendini git gide gösteriyor. Kaliteli bir hocamız var o da bir başka gerçek. Ancak hocanın basın toplantısını izlemeyenler/dinlemeyenler varsa özellikle son kısımdaki taraftara olan çağrısını dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Hocanın kullandığı “Oyuncularıma hep şunu söylüyorum; hedef belirlediysek; sıcaktı, nemdi, zemindi gibi ortaya mazeret koyma şansı yok. Şimdi aynı şeyi taraftarımızdan da istiyorum. 13 yıllık özleme son vermek istiyorsak, takımlarını Süper Lig’de görmek istiyorsa onlar da soğuktu, kardı, yağmurdu, biletti, fiyattı demeden gelecekler takımlarını destekleyecekler. Gelenlere teşekkür ediyorum ama bu çocuklar daha fazla desteği hak ediyor" cümlelerindeki vurgusunu odaklanmak istiyorum. Evet stada gidişten tutun bir çok konuda maça gitme konusunda sıkıntılar olabilir ama Kocaelispor’u süper ligde görmek istiyorsak sahadaki futbolcular kadar bizimde mücadele etmemiz gerekiyor. Halen bedava bilet peşinde olanlar var deniyor. Yazık… Takım üstüne düşeni yaparken hocadan halen böyle bir çağrı almamamız lazım.
Gelelim rakibimiz Erzurumspor’a. Bu sezona transfer yasağıyla başladılar. Geçen sezonki kadroyu koruyarak mücadele etmeye çalışıyorlar. İşleri zor denirken şu anda 9 puanla 9. Sırada yer alıyor Dadaşlar. Çoğu insan kolay maç diyor ama bence kolay değil. Seriye bağlayan bir Kocaelispor’un serisini bozma arzusuyla sahaya çıkacaklar. Hatta seri devam ettikçe her hafta daha fazla hırslanarak karşımıza çıkacak rakiplerimiz. Bu tarz takımlar geriye kalan haftalarda sürprizler yaptılar. O sebeple aman dikkat. Ummadık taş baş yarmasın.
DARICA GENÇLERBİRLİĞİ’NİN YENİ DÖNEMİ
Geçtiğimiz hafta içinde ilimizin profesyonel liglerdeki temsilcilerinden Darıca Gençlerbirliği’nin idmanına gidip, takımı takip edip, değerli büyüklerim kulüp başkanları Faruk Anaç ve Onur Güneri ile beraber program yapma şansımız olan kıymetli hocam, Darıca ekibinin teknik direktörü Emre Denizli ile sohbet etme imkanım oldu. Kendileriyle şahane röportajlarımda oldu ki röportajları Kocaeli TV YouTube kanalında izleyebilirsiniz. Hatta ve hatta kesin izleyin.
Faruk Anaç ve Onur Güneri, enerjileriyle ve dinamizmleriyle açıkçası Darıca Gençlerbirliği’ne yeni bir vizyon getirdiler. Kendileriyle kulübü yeni devir aldıklarında Top Ağlarda programına konuk olarak geldiklerinde tanışma imkanım olmuştu. Hedefleri ve “Kocaeli kentinin takımını Kocaeli kentinin evlatları yönetsin” temaları beni çok etkiledi. Kendilerinin “Körfez Kupası” adını verdikleri proje beni etkileyen bir başka konu oldu. Kocaeli’deki profesyonel ve amatör futbol A takımlarını bir araya getirmeyi planladıkları bu organizasyonu canı gönülden destekliyorum. Sezon başlamadan yapılacak bu tarz bir turnuva hem takımların hem basının hemde taraftarların yani kısacası futbol ailesinin sezona ısınması anlamında güzel ve keyifli olur.

Yukarıda bahsettiğim “Kocaeli kentinin takımını Kocaeli kentinin evlatları yönetsin” temasına istinaden takımın başına getirildiği günden bu yana yakından takip etmeye çalıştığım ve Top Ağlarda programında beraber yorum yapma fırsatım olduğu Emre Denizli hocam ile de sohbet etmeden dönmek olmazdı. Kariyerinde ilk defa profesyonel liglerde A takım çalıştıran Emre hocanın başarılı olmasını hem bir İzmitli, hem bir kardeşi hemde bir futbol sever olarak canı gönülden istiyorum. Yolu bahtı açık olsun. Kendisiyle yaptığımız sohbette göreve olan heyecanı ve takımına olan güvenini net bir şekilde gördüm. Kocaelispor’dan eski öğrencileri Yağız Gül ve Enes Kuşçu ile beraber olması, hem bu futbolcu kardeşlerimiz hemde hocamız için faydalı olacaktır.
Faruk ve Onur başkanlarım ile Emre hocama beni ağırladıkları için çok teşekkür ederim. Şansları açık olsun.

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(5)Asolar Tasolar 41 - Durmak yok yola devamkeeeee yazıların şahaneee kardeşim takipteyiz devam
Batuhan Yılmaz - Devam ediyoruz.
Eck - Güzel bir kocaelispor incelemesi olmuş. Kulübünde seninle daha iyi yerlere çıkması dileğiyle.
Reis 41 - Kral döktürmeye devam ediyorsun. Arayı açma özletme kendini kalemine sağlık.
Nesrin - Kalemine sağlık çok güzel olmuş
Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.