Kadınlar Toplumsal Kalkınmanın Temel Taşı

KSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmasını yapan TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, kadınların toplumsal, ekonomik ve tarımsal alandaki kritik rolüne dikkat çekti. Babalık, “Kadınların güçlenmesi, sadece kadınlar için değil; toplumun tüm kesimleri için adil ve sürdürülebilir bir gelecek demektir. Özellikle çiftçi kadınlar, gıda güvenliğimizin, kırsal kalkınmanın ve sürdürülebilir tarımın temel taşlarıdır” ifadelerini kullandı.

Kocaeli genelinde 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Sona Erdi: Vali Aktaş'tan Öğrenci ve Öğretmenlere Tebrik
Kocaeli genelinde 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Sona Erdi: Vali Aktaş'tan Öğrenci ve Öğretmenlere Tebrik
İçeriği Görüntüle

Babalık, Kocaeli’de kadın girişimcilerin sayısının son 5 yılda yüzde 15 arttığını vurgulayarak, “Kadınların hak ettiği fırsatlara erişmesi, liderliklerini göstermesi ve toplumsal hayatta eşit şekilde temsil edilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

IPARD Hibe Destek Programı Sürdürülebilir Tarımı Güçlendiriyor

Babalık, konuşmasında ayrıca IPARD Hibe Destek Programı’nın önemine değindi. Programın Türkiye’de tarım sektörünün modernizasyonu ve AB standartlarına uyum sürecine katkı sağladığını ifade eden Babalık, IPARD III ile programın 81 ilin tamamına yayıldığını ve kırsal kalkınmayı güçlendirdiğini aktardı.

Deneyim ve Başarı Hikayeleri Paylaşıldı

Etkinlikte Dağköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi temsilcisi Necla Sarı Akyazı ve Dane Riz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcisi Serap Aslan, kooperatiflerin faaliyetlerini ve başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı. Gebze Teknik Üniversitesi’nden Kübra Tutkun Akdeniz ise sürdürülebilir tarımın önemine ve tarımda biyoteknolojik çözümlere dair sunum gerçekleştirdi.

Katılımcılar, kadın çiftçilerin kooperatiflerdeki liderlik rolleriyle gıda güvenliğine sağladıkları katkıların yanı sıra kırsal toplulukların güçlendirilmesine sundukları desteği de yakından görme fırsatı buldu.

Katılımcıların Soruları Yanıtlandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Sorumlusu Erdener Çiğdem, IPARD Hibe Destek Programı ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. Katılımcılar, başvuru süreçleri, hibe oranları ve küçük ölçekli üreticilerin programa nasıl başvurabileceği gibi konularda sorularını yöneltti.

Etkinlik, ortak iftar ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında pasta kesimi ile son buldu.Kso’da Kadin Çi̇ftçi̇ler Sürdürülebi̇li̇r Bi̇r Gelecek İçi̇n Buluştu 11.03 (4)...

Kaynak: HABER MERKEZİ