Çinli otomotiv üreticisi Dongfeng’in premium markası Voyah, Türkiye’de otomobil üretimine yönelik planlarını kamuoyuyla paylaştı. Kısa süre önce Marcar temsilciliğinde Türkiye pazarına giriş yapan marka, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla yerli üretim ihtimalini gündeme taşıdı.
ÜRETİM YERİ OLARAK KOCAELİ ÖNE ÇIKIYOR
Voyah’ın Türkiye hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Çinli otomobil üreticisinin yakın dönemde Türkiye’de üretim yapabileceği ifade edildi. Paylaşımda üretim yeriyle ilgili doğrudan bir bilgi verilmezken, kullanıcıların yorumlar bölümünde yönelttiği sorular dikkat çekti. Bu sorulara verilen yanıtlarda, yerli üretimin Kocaeli’de gerçekleştirilmesinin planlandığı bilgisi paylaşıldı.
ÜRETİLECEK MODEL: VOYAH FREE REV 318
Yerli üretim kapsamında üretileceği belirtilen modelin Voyah Free REV 318 olduğu aktarıldı. Hibrit yapıya sahip SUV segmentindeki araç, 292 beygir gücünde elektrikli motor ve 45 kWh kapasiteli LFP batarya ile donatıldı. Ayrıca araçta 150 beygirlik 1.5 litre benzinli motor da bulunuyor.

1400 KİLOMETREYE VARAN MENZİL
Voyah Free REV 318, yalnızca elektrikli motoruyla 318 kilometreye kadar menzil sunabiliyor. Hibrit sistem sayesinde toplam menzilin ise yaklaşık 1400 kilometre seviyelerine ulaşabildiği ifade ediliyor.
TEKNİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Şirketin paylaştığı bilgilere göre, Türkiye’deki Çin heyetiyle birlikte teknik çalışmalar sürdürülüyor. Üretim takviminin ise bu çalışmaların tamamlanmasının ardından netleşmesi bekleniyor.





