Kocaelispor'da yeni sezon öncesi geleceği merak edilen isimlerden Habib Keita için dikkat çeken bir transfer iddiası ortaya atıldı. Fransız basınında yer alan habere göre, Ligue 1 ekiplerinden Toulouse, Malili orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak için girişimlere başladı.
Fransız gazetesinin haberine göre Toulouse, orta saha transferi için yürüttüğü Thomas Jorgensen ve Matias Siltanen görüşmelerinden istediği sonucu alamayınca rotasını Habib Keita'ya çevirdi. Kulübün 24 yaşındaki futbolcunun transfer şartlarını değerlendirdiği belirtildi.
Kocaelispor Bonservisini Aldı
Geçtiğimiz sezon Fransız ekibi Clermont'tan kiralanan Habib Keita, Kocaelispor formasıyla 33 resmi karşılaşmada görev yaptı. Orta saha oyuncusu bu süreçte 1 gol ve 2 asistlik performans sergilerken, yeşil-siyahlı yönetim sözleşmesindeki 700 bin euroluk satın alma opsiyonunu kullanarak futbolcunun bonservisini aldı.
Kamp Olayı Gündem Olmuştu
Yeni sezon hazırlık kampında yaşanan gelişmeler ise Keita'nın geleceğiyle ilgili soru işaretlerini artırdı. Takımdan izinsiz ayrılan futbolcu, kulüpte disiplin sürecinin başlamasına neden olmuştu.
Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, Habib Keita'nın "âşık olduğu için" kamptan ayrılarak Fransa'ya gittiğini ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından oyuncunun takımdan ayrılabileceği yönündeki iddialar da güç kazanmıştı.
Toulouse İddiası Gündemde
Fransız basınında yer alan haberlere göre Toulouse'un Keita transferi için girişimlerini sürdürdüğü belirtilirken, taraflar arasında resmi bir anlaşmanın henüz bulunmadığı ifade edildi. Transfer sürecinin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.




