Yaşar Çakmak’tan Gebze Ticaret Odası Başkan Adayı Abdurrahman Aslantaş’a Destek
Yaşar Çakmak’tan Gebze Ticaret Odası Başkan Adayı Abdurrahman Aslantaş’a Destek
İçeriği Görüntüle

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında ortak uygulama birliği sağlamak amacıyla her ay düzenlenen imar koordinasyon toplantısının ekim ayı oturumu Gebze Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gebze Beylikbağı Güzide Restoran’da düzenlenen zirveye Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, 12 ilçe belediyesinin imar ve şehircilikten sorumlu başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personeller katıldı.

Kocaeli’nin Imar Gündemi Gebze’de Masaya Yatırıldı (1)

Başkan Büyükgöz: "Kocaeli'deki Koordinasyonun Başka Bir Örneği Yok"

Toplantının açılışında konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli genelindeki kurumlar arası uyum ve ortak çalışma kültürüne vurgu yaptı. Türkiye genelinde Kocaeli kadar koordinasyon ve eylem birliğini üst düzeyde sağlayan başka bir şehir örneği bulunmadığını dile getiren Büyükgöz, tek ve en önemli hedeflerinin kentte yaşayan vatandaşların mutluluğu ile yaşam kalitesinin yükseltilmesi olduğunu belirtti.

Kocaeli’nin Imar Gündemi Gebze’de Masaya Yatırıldı (2)

Gökmen Mengüç: "Önceliğimiz Depreme Dirençsiz Binaları Yenilemek"

Kentsel dönüşüm ve yeni plan notlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ise deprem gerçeğine dikkat çekti. Hazırlanan plan notlarının kent dokusunu bozmak değil, şehri afetlere dirençli kılmak amacını taşıdığını belirtirken olası bir Marmara ya da İstanbul depremine karşı öncelikli hedeflerinin kentteki riskli ve dirençsiz yapı stoğunu hızla yenilemek olduğunu ifade etti.

Kocaeli’nin Imar Gündemi Gebze’de Masaya Yatırıldı (8) (Large)

Kritik İmar Konuları Ve Kanun Maddeleri Ele Alındı

Geniş katılımlı teknik oturumlarda, ilçe belediyelerinin sahada karşılaştığı güncel imar sorunları ve uygulama tereddütleri kapsamlı biçimde değerlendirildi. Riskli binaların yenilenme süreçlerini hızlandıracak kentsel dönüşüm plan notlarının yanı sıra çatı arası piyes uygulamalarında kent genelinde yeknesaklık sağlanması konusu görüşüldü. Ayrıca baz istasyonlarının imar planlarına işlenmesi ve ruhsatlandırılması ile İmar Kanunu’nun 23. maddesi kapsamındaki altyapı uygulamaları detaylıca istişare edildi.

Muhabir: Yeşim Arıcan