Doğan Demir’den Gelecek Partisi’nden Ayrılık Açıklaması
İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kurucuları arasında yer aldığı Gelecek Partisi’nden ayrıldığını kamuoyuna duyurdu.
Demir, yaklaşık altı yıl boyunca Türkiye’yi il il, ilçe ilçe gezerek partinin başarılı olması ve milletin içinde bulunduğu siyasi çıkmazdan çıkması için çaba sarf ettiğini belirtti. Demokrasi kültürünü güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü sağlamak ve eşit adil bir yaşam tesis etmek için uzun mücadeleler verdiklerini ifade etti.
"Yaklaşık altı yıllık bu süre zarfında, Türkiye’yi il il, ilçe ilçe gezerek partimin başarılı olabilmesi; daha da önemlisi, milletimizi içine girdiği siyasi çıkmazdan çıkararak bir alternatif sunabilmek adına her kesimden insanla bir araya geldim. Demokrasi kültürümüzü güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü, eşit ve adil bir yaşamı tesis etmek amacıyla çok uzun yollardan geçtik.
Ancak geldiğimiz noktada sürdürülebilir bir siyasi zemin kalmadığından ve yaklaşık iki yıldır tüm uyarılarımıza rağmen ortak bir alan oluşturulamadığından bu ayrılığı gerekli gördüm.
Tüm kurucu arkadaşlarıma, genel merkez yöneticilerine, teşkilatlarda emek veren üye ve gönüllülere teşekkürü bir borç bilirim.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi:
“Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”
Başta milletvekili olarak görev yaptığım güzel İstanbul’umuz olmak üzere, ülkemiz ve aziz milletimizin geleceği için mücadelem devam ediyor ve edecektir." dedi