İzmit Fevziye Camii önünde yapılan açıklamada, ekranlardaki yozlaşmanın bir "milli güvenlik meselesi" olduğu vurgulandı.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri, aile yapısını hedef alan, şiddet ve bağımlılığı normalleştiren medya içeriklerine karşı "Temiz Ekran Hareketi" için sahaya indi. Cuma namazı sonrası Fevziye Camii önünde toplanan kalabalık, "Reyting uğruna vatanı satma" ve "Ekranı temizle, işgale dur de" sloganlarıyla yayıncı kuruluşlara ve denetleyici kurumlara çağrıda bulundu.

"TEHLİKE EKRANLAR ÜZERİNDEN GELİYOR"
Grup adına basın açıklamasını okuyan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Başkanı Mustafa Salın, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgaline atıfta bulunarak bugün benzer bir işgalin kültürel olarak ekranlar vasıtasıyla yapıldığını belirtti. Salın, "Artık tehlike ekranlar üzerinden geliyor. Hedefte; çocuklar, zihinler, değerlerimiz ve geleceğimiz var. Aile zayıflatılmakta, mahremiyet sistematik biçimde aşındırılmaktadır" dedi.
REKLAM VE REYTİNG BASKISINA TEPKİ
Açıklamada, Gazze’de soykırım uygulayan İsrail’e destek veren firmaların yüksek reklam bütçeleriyle yayıncı kuruluşlar üzerinde bir baskı zinciri kurduğu ifade edildi. Bu zincirin kırılması gerektiğini savunan Salın, şu ifadeleri kullandı:
"Sırf reklam bütçeleri yüksek diye yayıncı kuruluşlar bu firmalara teslim olmamalıdır. Reytingi ve reklam gelirini tek ölçüt olmaktan çıkaran düzenlemeler artık yapılmalıdır."
RTÜK VE İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NA ÇAĞRI
Platform, başta RTÜK ve İletişim Başkanlığı olmak üzere tüm yetkili kurumları göreve davet ederek, zararlı içeriklere karşı daha etkin denetim mekanizmalarının işletilmesini ve aile dostu yapımların teşvik edilmesini talep etti.
BU AKŞAM MANİFESTO YAYINLANACAK
#temizekranhareketi’nin sadece bir protesto değil, bir irade beyanı olduğu belirtilirken, bu akşam sosyal medya üzerinden sivil toplum kuruluşları, oyuncular, yapımcılar ve kanaat önderlerinin katılımıyla bir "manifesto" paylaşılacağı duyuruldu. Kocaeli halkı da bu dijital harekete destek vermeye davet edildi.

