Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin haftalık encümen toplantısında, özel halk otobüsü şoförlerine yönelik önemli kararlar alındı.
Trafik kurallarını ihlal eden ve yolcuların konforunu bozan sürücülere idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Encümen, Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından incelenen 122 şikâyet dilekçesini masaya yatırarak, ihlal tespit edilen sürücülere cezai yaptırımları onayladı.
YOLCU KONFORUNU BOZAN SÜRÜCÜLERE GÖZ AÇTIRILMADI
Yapılan değerlendirmelerde sürücülerin en çok duraklarda durmama, yolcularla tartışma, sigara içme ve sefer saatlerine uymama gibi ihlallerde bulunduğu belirlendi. Ayrıca güzergâh dışına çıkma ve ücret tarifesine aykırı davranışlar da raporlara yansıdı. Bu kapsamda 122 ayrı şikâyet dilekçesi doğrultusunda yapılan incelemelerde belirlenen usulsüzlüklere karşı 320 bin 266 TL ceza kesildi.
ARAÇ BAĞLAMA CEZASI DA VERİLDİ
Encümende alınan bir diğer dikkat çeken karar ise daha önce ceza almış bir şoförle ilgili oldu. Yolcularla yaşadığı münakaşa nedeniyle aracı bağlanan sürücünün cezasının devam etmesine karar verildi. Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde sürücünün tutumunun devam ettiği gerekçesiyle, aracın bağlama süresi 15 gün daha uzatıldı.
DENETİMLER ARTARAK SÜRECEK
Encümen toplantısına başkanlık eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, yolcu güvenliği ve toplu taşıma kalitesinin öncelikleri olduğunu vurguladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin düzenli denetimlerine devam edeceği belirtilirken, hem sürücülerin hem de toplu taşıma kullanıcılarının haklarının korunacağı ifade edildi.