Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadele kapsamında İzmit ve Gebze’de üç ayrı operasyon düzenledi.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, üretim malzemeleri ve nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Narkotik ekipleri, gelen ihbarlar ve yürütülen saha çalışmaları sonucu İzmit ve Gebze ilçelerinde üç ayrı adrese operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen baskınlarda toplamda 368 gram sentetik kannabinoid, 203 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 15 gram esrar, 6 gram kenevir tohumu ve 1 kök kenevir ele geçirildi. Ayrıca 2 hassas terazi ile 2 bin TL nakit paraya da el konuldu. Operasyonun detayları, uyuşturucu madde üretimi ve satışıyla mücadelede gelinen noktayı da gözler önüne serdi.
Operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişiden 3’ü, Türk Ceza Kanunu’nun 191. maddesi kapsamında işlem yapılarak serbest bırakıldı. Diğer 5 şüpheli ise "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden D.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.F.O., B.C., H.B. ve O.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan isimlerin daha önce de benzer suçlardan kaydı olduğu iddia edildi.