Kocaeli’de son günlerde etkisini artıran yağışlar, beraberinde getirebileceği olumsuzluklara karşı Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Park ve Bahçeler, Yol Bakım ve İSU ekiplerinden oluşan "altyapı ordusu", cadde ve sokaklardaki su tahliye noktalarında adeta bir temizlik operasyonu yürütüyor.

Yeşilçam'ın Usta İsmi Can Kolukısa Hayatını Kaybetti
Yeşilçam'ın Usta İsmi Can Kolukısa Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Tıkanıklıklara Anında Müdahale

Özellikle su geçişini engelleyen yaprak yığınları, çöp atıkları, kuru dallar ve toprak birikintileri, ekipler tarafından titizlikle temizleniyor. A Takımı'nın çevikliği ve İSU'nun teknik donanımıyla birleşen çalışmalarda, V kanallar ve menfezler suyun akışına engel olmayacak şekilde açılıyor. Bu sayede yağış anında suyun birikmesi engellenerek olası taşkınların önüne geçiliyor.

Teknolojik Donanımla Kesintisiz Tahliye

Sadece fiziksel temizlikle yetinmeyen ekipler; motopom ve vidanjörler yardımıyla biriken yağmur sularını vakumlayarak sistemin nefes almasını sağlıyor. Yetkililer, kent genelinde şu ana kadar yağışlar nedeniyle kronik bir sorun yaşanmadığını, ancak riskli noktaların 7/24 izlenerek temizlik mesaisinin aralıksız süreceğini bildirdi.

Muhabir: Gökdeniz Özdemir