Kocaeli'de direksiyon başına geçecek vatandaşları önemli bir trafik düzenlemesi bekliyor. Kent merkezinde düzenlenen dev kültür organizasyonunun ziyaretçi akınına uğraması üzerine yerel yönetim, özellikle sahil aksındaki araç akışını rahatlatmak amacıyla geçici kapatma kararı aldı. Ulaşım Dairesi ekipleri, 10-11 Ekim 2026 tarihlerinde kentin ana arterlerinden birini özel araç geçişine kapatıp toplu taşımayı ve ring araçlarını önceliklendirecek.
KOCAELİ KAPALI YOLLAR LİSTESİ: SALİM DERVİŞOĞLU CADDESİ'NDE GEÇİCİ DÜZENLEME
Kocaeli Kongre Merkezi ev sahipliğinde kapılarını açan 16. Uluslararası Kocaeli Kitap Fuarı vesilesiyle hayata geçirilen tedbirler kapsamında, Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde belirli bir kesim taşıt trafiğinden arındırılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayıp Kocaeli Kongre Merkezi Kavşağı mevkiine kadar uzanan bandın İstanbul istikameti, 10 Ekim Cumartesi ve 11 Ekim Pazar günleri boyunca motorlu araçlara kapalı tutulacak. Hafta sonu fuar alanına erişim sağlamak isteyen kitapseverlerin ve bölgeden geçecek sürücülerin otopark sıkışıklığı yaşamaması adına ücretsiz ring servislerine yönelmesi veya D-100 karayolunu tercih etmesi tavsiye ediliyor.
ŞEHİRLER ARASI BAĞLANTI NOKTALARINDA ÇALIŞMALAR VE ŞERİT DARALTMALARI
Hafta sonu seyahat planı yapan sürücülerin yalnızca fuar alanında değil, çevre ilçelere ve komşu illere bağlanan ana arterlerde de dikkatli olması gerekiyor. İzmit ile Yalova'yı birbirine bağlayan D-130 karayolunun 33 ve 35. kilometreleri arasındaki kesimde toplayıcı yol inşası aralıksız yürütülüyor. Karayolları ve belediye ekiplerinin ortak yürüttüğü bu şantiye sahasında hız sınırlarına titizlikle uyulması büyük önem taşıyor.
Kartepe ile Akmeşe arasındaki 41-25 kontrol kesim numaralı devlet yolunun 7 ile 9,5 kilometreleri arasında ise üstyapı tazeleme mesaisi sürüyor. Bahse konu güzergâhta tadilata alınan şeritler ulaşıma kapatılırken, trafik akışı bölünmüş yolun diğer tarafından iki yönlü ve kontrollü biçimde veriliyor. İstanbul sınırındaki Kurtköy-Şile aksının 33 ve 34. kilometrelerinde devam eden kavşak düzenlemesi de daralan şeritler nedeniyle sürücülerin temkinli ilerlemesini zorunlu kılıyor.
7 İLÇEDE 1,3 MİLYAR LİRALIK CADDE YENİLEME MESAİSİ SÜRÜYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ekim dönemiyle birlikte startını verdiği 1,3 milyar liralık yatırım hamlesi, 7 ilçenin cadde ve sokaklarında geniş çaplı bir altyapı seferberliği başlatmış durumda. "Prestij Cadde" adı verilen bu dönüşüm kapsamında, başta İzmit olmak üzere kentin kalabalık mahallelerinde parke döşeme ve sıcak asfalt serim faaliyetleri devam ediyor. Yollar tamamen ulaşıma kapatılmasa dahi iş makinelerinin manevraları gün içinde lokal şerit daralmalarına neden olabiliyor.
Direksiyon başına geçecek kent sakinlerinin sabah ve akşam trafiğinde gecikme yaşamaması adına, yola çıkmadan önce dijital harita uygulamalarından veya e-Devlet kapısındaki karayolları çalışma sorgulama ekranından anlık yol durumunu teyit etmeleri gerekiyor.





