AŞTİ’de otobüs yangını paniği: Varan’a ait araç küle döndü
AŞTİ’de otobüs yangını paniği: Varan’a ait araç küle döndü
İçeriği Görüntüle

Kocaeli’de yeni eğitim-öğretim yılı sürerken, çocukların güvenliği için yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri, 12–18 Ekim 2025 tarihleri arasında İzmit ve Derince ilçelerinde kapsamlı uygulamalar gerçekleştirdi.

Okul çevrelerinde denetim

İzmit’te 4 ortaokul ve lise çevresinde yapılan denetimlerde, 6 tekel bayii, 1 market ve 4 kafe kontrol edildi. Uygulamalarda toplam 74 kişinin sorgusu yapıldı, hakkında arama kaydı bulunan 1 şahıs yakalanarak gerekli yasal işlem uygulandı.

Ekran Görüntüsü 2025 10 19 100530

Öğrencilere güvenlik semineri

Derince ilçesinde yer alan Çocuk Dostları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Necip Fazıl Anadolu Lisesi ve Yenikent Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen ekipler, kişisel güvenlik ve suçtan korunma yöntemleri konusunda bilgilendirme yaptı. Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerlerde toplam 370 öğrenci yer aldı.

Sokakta tespit edilen çocuklar için işlem

Ekipler ayrıca dilenirken görülen 2 çocuğu tespit etti. Yaşı küçük olan bu çocukların ailelerine gerekli işlemler yapıldı.

“Çocuklarımızın güvenliği önceliğimiz”

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çocuklarımızın farkındalıklarının geliştirilmesi ve okul çevresi güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir” denildi.

Kocaeli polisi, çocukların güven içinde eğitim hayatlarına devam edebilmesi için okul çevrelerinde ve şehir genelinde denetimlere düzenli olarak devam edeceğini bildirdi.

Muhabir: Pınar Gül Tarhan