Gebze'de Korkutan Yangın: Binanın Çatısı Alev Alev Yandı
Gebze'de Korkutan Yangın: Binanın Çatısı Alev Alev Yandı
İçeriği Görüntüle

Kocaeli’nin depreme karşı daha dirençli ve modern bir yapıya kavuşması için yürütülen çalışmalar hız kesmiyor. Kartepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Mart Ayı İmar Toplantısı, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin imar yetkililerini bir araya getirdi.

Dünya Bankası Destekli Dönüşüm

Toplantının en dikkat çekici başlığı, kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak Dünya Bankası kredi imkânları oldu. Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Ali Serkan Simavlı, dönüşüm sürecini hızlandıracak finansman modelleri ve ilçe belediyelerinin bu süreçteki yetki sınırları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Teknik Detaylar ve Yeni Standartlar

Şehrin estetik ve teknik standartlarını yükseltmeyi hedefleyen toplantıda; otopark bedellerinden zemin iyileştirme çalışmalarına, itfaiye onay süreçlerinden Merkezi İş Alanları’ndaki (MİA) kırmızı kot uygulamalarına kadar birçok teknik dosya karara bağlandı. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın da katıldığı zirvede, kurumlar arası koordinasyonun kentsel dönüşümdeki önemi vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi