27 Şubat Cuma günü Kocaeli’de soğuk hava ve yağış etkili olacak. Meteoroloji yetkilileri, özellikle yüksek kesimlerde karla karışık yağmur görülebileceğine dikkat çekti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kocaeli’de 27 Şubat Cuma sabah saatlerinden itibaren yağmur etkili olacak. Yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar ihtimali bulunuyor.
Sabah Saatlerinde Dikkat
Güne 03:00’te 5°C sıcaklıkla başlayan kentte, yağmur gece boyunca etkisini sürdürecek. 06:00’da sıcaklık 3°C’ye düşerken, hissedilen soğuk artacak. Sabah erken saatlerde dışarı çıkacakların tedbirli olması gerekiyor.
İşe Gidenler Yağmur Altında
09:00’da sıcaklık 6°C civarına çıkacak, ancak yağış devam edecek. Öğle saatlerinde de (12:00 – 6°C) aralıklarla sürecek yağmur nedeniyle şemsiyesiz dışarı çıkmak zor olacak.
Öğleden Sonra ve Akşam
15:00’te günün en yüksek sıcaklığı olan 7°C görülecek. Yağmur kesilse de yollar kaygan kalacak. 18:00’de sıcaklık 6°C’ye gerilerken yağış yeniden kuvvetlenecek.
Gece Boyunca Etkili Olacak
21:00 ve gece yarısı (00:00 – 6°C) sıcaklıklarında da yağmur etkisini sürdürecek. Meteoroloji, özellikle Kartepe ve yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu.
Uyarılar ve Tedbirler
Yetkililer, vatandaşların yağış ve soğuk havaya karşı dikkatli olmalarını istedi. Sürücülere kaygan zemin nedeniyle tedbirli davranmaları, vatandaşlara ise şemsiye ve yağmurluk bulundurmaları tavsiye edildi.





