Kocaeli Endülüs Düşünce Topluluğu Başkanı Süleyman Büyükşahin ve topluluk üyeleri, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, Endülüs medeniyeti ekseninde Kocaeli’de yürütülmesi planlanan akademik, kültürel ve gençlik odaklı çalışmalar ele alındı.
Ziyarete Akademisyenler ve Kurum Temsilcileri Katıldı
Vali İlhami Aktaş’a yapılan ziyarette, Kocaeli Endülüs Düşünce Topluluğu Başkanı Süleyman Büyükşahin’e birçok isim eşlik etti. Heyette;
Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdulkadir Macit ve Dr. İhsan Şen,
İSU Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Yaşar Çakmak,
Şehit Fatih Sultan Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatih Sultan Öztel,
topluluğa üye öğrenciler
yer aldı.
Endülüs Medeniyeti Ekseninde Yeni Projeler Gündemde
Ziyarette, Başkan Süleyman Büyükşahin ve beraberindeki konuklar tarafından Vali Aktaş’a, Endülüs medeniyeti üzerine Kocaeli’de gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi verildi. Akademik araştırmaların yanı sıra kültürel etkinlikler ve gençlere yönelik faaliyetlerin planlandığı ifade edildi.
Gençlik Odaklı Çalışmalar Anlatıldı
Topluluk üyeleri, özellikle gençlerin tarih ve medeniyet bilincini güçlendirecek projeler üzerinde durulduğunu belirterek, bu kapsamda yapılacak programların il genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini aktardı.




